Telefoniranje
Alo!/ Rajko Ristić
Telefoniranje

Alo!/ Rajko Ristić

Telefoniranje, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Radno vreme je, kako objašnjava jedna od njih, fleksibilno, izgled nije presudan, može se raditi i od kuće, a priliku da više zarade imaju devojke koje znaju dobro engleski.

Četrdeset devojaka radi u smenama!

Ž. P. za „Alo!“ objašnjava da u agenciji u kojoj je zaposlena trenutno radi četrdeset devojka u dva studija.

- Radimo u smenama i svakodnevno nam se pridružuju nove devojke. Ovaj posao je zaista postao hit u Beogradu - kaže Ž. P.

U Beogradu i ostalim gradovima postoji nekoliko agencija koje već izvesno vreme regrutuju sajber manekenke.

Jedna od njih je i Ž. P. (20), studentkinja prava iz Beograda, koja za “Alo!” objašnjava da joj je ovaj posao omogućio da se oblači po poslednjoj modi, letuje i zimuje u luksuznim hotelima, ali i finansijski pomaže porodici, a da ipak da ne daje svoje telo u ruke onome kome ne želi, već da samo svojim izgledom i glasom raspaljuje fantazije muškaraca.

Širom Srbije cveta sajber modeling

shutterstock

Širom Srbije cveta sajber modeling, Foto: shutterstock

- Zaposlila sam se prošlog leta, ali sam prvo bila na probnom radu. Devojke u agenciji podeljene su u nekoliko sektora. Neke samo pričaju s klijentima, neke se skidaju, a postoje i one koje se samozadovoljavaju dok ih klijent posmatra. Uglavnom se skidaju devojke koje ne znaju engleski jezik i one koje vole dobro da se zabave - kaže ona i dodaje da su njeni klijenti mahom Amerikanci, Šveđani i Australijanci, koji su uspešni poslovni ljudi.

 

Oglasi puni poslova za sajber manekenke

Letimičnim pregledom oglasa za posao u Srbiji može se primetiti da u našoj zemlji vlada ogromna potražnja za sajber manekenkama. Osim u Beogradu, one se traže i u Subotici, Nišu i Čačku. - Potrebne punoletne osobe ženskog pola za rad na inostranom sajtu za upoznavanje. Mesečni prihod od 500 do 3.000 dolara, mogućnost isplate svake nedelje. Radno vreme četiri i osam sati. Posao se radi isključivo od kuće putem interneta, uz mogućnost obavljanja istog i u inostranstvu. Fizički izgled nije od presudnog značaja za posao. Privatnost zagarantovana, uz mogućnost neprikazivanja lica pred kamerom - stoji u jednoj u moru ovakvih ponuda za posao.

- To su mahom advokati, menadžeri, direktori velikih firmi, koji su zbog silnog posla usamljeni, a ne neki bolesnici, kako uglavnom ljudi misle. Jednom me je čak zvala i žena jednog klijenta da proveri zašto im je stigao tako veliki račun za telefon - ističe ova dvadesetogodišnjakinja.

Zarada od prodaje fantazija, kako objašnjava Ž. P., u današnje vreme je mnogim devojkama primamljiva jer većina njih pre nego što se upusti u ovakav posao radi po trafikama ili supermarketima za 30.000 dinara.

- Pre nego što sam počela da zarađujem preko interneta, radila sam po 10 sati za minimalac, sada ako radim malo više od osam sati dnevno, mogu da zaradim i 3.000 dolara mesečno. Stalno se trudim se da budem sve bolja i bolja, te da zadržim klijenta što duže na vezi, pošto tako više zarađujem - kaže naša sagovornica.

Psiholog: Reč je o kozmetičkoj prostituciji

Psiholog prof. dr Radomir Čolaković za „Alo!“ objašnjava da je sjaber modeling vrlo opasan posao koji nije lako napustiti.

- Prostitucija u kojoj se neposredno prodaje telo čistija je od ove kozmetičke. Siguran sam da će se devojke koje se bave ovim poslom kajati, a ako pokušaju da se izvuku iz te priče, uslediće kazna poslodavca. One moraju biti svesne da pružaju seksualne usluge, budući da se njima javljaju osobe koje zbog nečega ne mogu da realizuju svoje seksualne potrebe - kaže Čolaković.

Bonus video