OTKRIVENO PRAVO POREKLO SRBA? Zaprepastićete se kad pročitate KOJI NAROD NAM JE GENETSKI SLIČAN!

Pokazalo se da istina nije crno-bela već šarena, ali ipak bliža autohtonoj školi o poreklu naroda jugoistočne Evrope.

Mapa Hrvatske
Mapa, Foto: Printscreen

Razvoj genetike je u poslednjoj deceniji sasvim promenio gledište na istoriju naroda Evrope, pri čemu su mnogi bili veoma iznenađeni sa njenim nalazima.

Ta iznenađenja su toliko velika da više ne mogu da se ignorišu, pa je došlo vreme da se pišu novi udžbenici, ne samo istorije već i praistorije Evrope.

 

Publicista Jovan D. Marjanović je u knjizi "Genetika Stare i Nove Evrope: Poreklo naroda jugoistočne Evrope" uspeo da sklopi mozaik o poreklu svih naroda jugoistočne Evrope i reši sukob autohtone i doseljeničke škole o pitanju porekla srpskog naroda.

Pokazalo se da istina nije crno-bela već šarena, ali ipak bliža autohtonoj školi o poreklu naroda jugoistočne Evrope.

Genetika je dokazala genetsku sličnost svih naroda na Balkanu. Da je na tom prostoru bilo masovnog doseljavanja Slovena, Bugara i Mađara tada genetska sličnost naroda jugoistočne Evrope ne bi bila moguća.

Autor je posebno obradio problem sa indoevropskim narodima i njihovim poreklom. Genetika je otkrila da severni narodi u Indiji imaju istu glavnu haplogrupu kao Sloveni i Persijanci. Time su Sloveni postali veza između Evrope i Indije, a ne Germani, kako se ranije mislilo.

Kako Marjanović tvrdi, najsrodniji narod Srbima su Hrvati i Rumuni! To potvrđuju genetičke analize, i istovremeno ukazuju na to da sva tri naroda vode poreklo od Dačana, koji su na Balkanskom poluostrvu živeli u antičko doba.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: danijela
  04/01/2019 - 10:09
  hrvati? pa logicno kad su pokatoliceni srbi
 • Korisnik: Драгољуб
  04/01/2019 - 09:29
  Зар је нека тајна да су Хрвати уствари покатоличени Срби - Србати??
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi