MISLE O POSLEDICAMA Zakon na strani žena! Jedan grad u Srbiji zabranio rad nedeljom?!

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji u trgovini radi više od 200.000 zaposlenih, od kojih su 70 odsto žene.

Prodavnica Bežanija
Prodavnica Bežanija, Foto: Dejan Briza

 

 

Pročitajte još

* Pokrenuta inicijativa za zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti,

* Toliko rad ostavlja trajne posledice po zdravlje

* Žene u maloprodaju imaju samo dva slobodna dana u nedelji

Socijalno-ekonomski savet grada Kragujevca pokrenuo je inicijativu za zabranu rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti, osim na mestima na kojima je to neophodno poput apoteka i benzinskih stanica.

 NLO IZNAD BERANA?! Crnogorci u panici! Misteriozna pojava na nebu uznemirila sve! (VIDEO)

Predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Kragujevca Jugoslav Ristić izjavio je da žene koje rade u trgovini, pre svega u maloprodaji, tokom meseca imaju samo dva slobodna dana.

 

Osim u velikim trgovinskim lancima, u ostalim prodajnim objektima ne poštuju se zakonski normativi i pravo na četrdesetčasovno radno vreme u nedelji, mesečno imaju samo dva dana slodno, a za prekovremeni rad nisu plaćeni, rekao je Ristić, dodajući da takvo radno vreme veoma loše utiče na zdravlje zaposlenih.

 MARIJU ODBROJAVAJU POSLEDNJE DANE! Otpušten je kao zdrava beba, a tri dana kasnije je počela agonija! Sada ima 18 dijagnoza: Ništa ne može da se uradi, poslaćemo ga kući da umre na miru! (FOTO)

Takvo radno vreme unišava život i zdravlje zaposlenih, jer takav i toliki rad ostavlja tragične posledice i po zdravlje, pa zaposleni ne mogu da izdrže ceo radni vek. Istovremeno, negativno se odražava i na porodicu jer ljudi nemaju vremena da joj se posvete, istakao je Ristić, zatraživši hitnu intervenciju države.

 METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZABRINUO GRAĐANE! Prognoze koje imamo nisu tačne! Upozoravam vas, nema mesta za strah, ali svi smo na oprezu!

On je naveo da poslodavci često ucenjuje zaposlene i govore im "ako vi nećete ima ko hoće" i da su minimalne zarade katastrofalne.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi