Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica
Alo/Rajko Ristić
Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica

Alo/Rajko Ristić

Foto: Alo/Rajko Ristić

 

* U SAD zabeležen prvi smrtni slučaj zbog korišćenja e-cigareta

* Oboleli su u početku imali simptome poput kašlja, otežanog disanja i umora, a neki su i povraćali i imali proliv

* Obolele ukupno 193 osobe

Agencija za javno zdravstvo američke savezne države Ilinois objavila je da je neimenovani pacijent, za kojeg je samo navedeno da spada u kategoriju obolelih između 17 i 38 godina, preminuo nakon što je zbog konzumiranja e-cigareta dobio tešku bolest pluća.

Prethodno, američka agencija za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) izvestila je da su u 22 različite savezne države širom SAD zbog upotrebe e-cigareta obolele 193 osobe.

Pročitajte još:

To je ogroman porast s obzirom na to da je samo dva dana ranije bilo 40 pacijenata manje. Takođe, oboleli su registrovani u 16 država, a onda se za 48 časova broj povećao za još šest.

Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama!

AUTOR: Telegraf/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 17:56 Nesvakidašnja prevara u Obrenovcu digla je na noge celu Srbiju, a tim povodom javila se kasirka Marija D. iz Niša meso, Foto: Foto Rajko Ristić * Nesvakidašnja prevara u Obrenovcu digla je na noge celu Srbiju, a tim povodom javila se kasirka Marija D.

- Rastužila nas je vest o prvom smrtnom slučaju koji je povezan sa širenjem plućnih bolesti kod onih koji koriste e-cigarete - rekao je direktor CDC Robert Redfild i dodao:

- Ova tragična smrt u Ilinoisu uverila nas je da upotrebu e-cigareta prate ozbiljni rizici. Osobe koje koriste e-cigarete dolaze u kontakt s puno supstanci i materija o kojima ne znamo dovoljno.

Otkriveno kako su Amerikanci podvalili Miloševiću! On je bio kolateralna šteta!

AUTOR: Slobodan Jovanović DATUM I VREME: 24.08.2019.

Oboleli su u početku imali simptome poput kašlja, otežanog disanja i umora, a neki su i povraćali i imali proliv. Kako je vreme prolazilo, bilo im je sve gore. Veliki broj obolelih, tinejdžera i mladih hospitalizovan je, neki od njih su i na intenzivnoj nezi i aparatima za disanje.

- Lekari i dalje ne mogu tačno da utvrde šta je uzrok bolesti. Za sada nisu otkrili čak ni da li je zaraza povezana sa uređajem ili onim što se kroz njega udiše - piše Vašington post.

Prognoza za vikend je užasna! Čekaju nas nesnosne vrućine, a onda će ove delove Srbije pogoditi jezivo nevreme!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.08.2019. 16:49 Vetar slab i umeren, u juznom Banatu povremeno jak, jugoistočni.

Popularnost elektronskih cigareta poslednjih godina veoma je porasla uprkos činjenici da je Svetska zdravstvena organizacija nedavno izdala dramatično upozorenje da e-cigarete ubijaju u najmanju ruku kao one prave, o čemu je ranije opširno pisano.

S druge strane, proizvođači i trgovci e-cigarete reklamiraju kao "zdravu alternativu pušenju" i tvrde da sadrže samo tečnost s nikotinom, dok klasične cigarete imaju još mnogo drugih sastojaka, mahom štetnih.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Komentari (1)

Fodor

26.08.2019 17:49

Čovek deluje veoma ozbiljno i vidi se da je veliki profesionalac. Nešto verovatno donosi u vezi mnogih stvari u regionu.