Zima, kiša
Alo!/Masanori Jošida
Zima, kiša

Alo!/Masanori Jošida

Zima, kiša, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sutra ujutro nas očekuje slab do umeren mraz, u nižim predelima i magla i nistka oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -8 do -2, najviša od 3 do 9 stepeni. I u Beogradu ujutro slab mraz, a tokm dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -5 do -3, a najviša oko 6 stepeni. Do 31. januara meteorolozi prognoziraju toplije sa dnevnom temperaturom oko i iznad proseka za ovaj period godine i suvo sa sunčanim periodima, osim u nedelju, ponedeljak i sredu, kada se uz više oblačnosti mestimično očekuje kiša, a na visokim planinama slab sneg.

Tokom vikenda očekuje nas još toplije vreme, te će maksimalne temperature u većem delu zemlje biti iznad 10 stepeni. 

kiša, nepogode, vremenska prognoza

Tanjug/Sava Radovanović

kiša, nepogode, vremenska prognoza, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Iako bi trebalo da smo duboko zagazili u pravo zimsko vreme, u narednom periodu ne samo da ne možemo da očekujemo sneg, već nam stižu prave prolećne temperature.

- U narednom periodu nas očekuje stablino i suvo vreme. Danas i sutra će nakon hladnog jutra i magle biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 10 do 12 stepeni, dok će u mestima u kojima će se magla zadržati tokom dana temperatura biti oko nule - kaže meteorolog Đorđe Đurić. 

Tokom vikenda očekuje nas još toplije vreme, te će maksimalne temperature u većem delu zemlje biti iznad 10 stepeni, a ponegde dostizati i 15. podeok.

- Za vikend ćemo putu pod uticajem još toplije vazdušne mase. U subotu nas očekuju sunčani intervali, ali će u nedelju doći do naoblačenja, te mogu biti kiše, dok na planinama postoji mogućnost za sneg - dodaje Đurić. 

U nedelju će, bez obzira na naoblačenje ostati toplo, a na jugoistoku zemlje biće za nekoliko stepeni toplije u odnosu na ostatak Srbije. Tako će temperatura u Nišu dostizati i 14 stepeni, dok je maksimalna prognozirana tepmeratura za Beograd 12 stepeni.