Doček Srpske nove godine, Leksington bend
Alo!/Nenad Vujanović
Doček Srpske nove godine, Leksington bend

Alo!/Nenad Vujanović

Doček Nove godine, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Osim organizovanih proslava na internetu se, uz fotografije i cene zakupa, nude i apartmani i kuće koji se mogu iznajmiti za novogodišnju noć i odmor od nekoliko dana.

Do ovih informacija Tanjug je došao anonimno, pozivajući nekoliko telefona za rezervacije i predstavljajući se kao zainteresovana osoba za doček Nove godine sa društvom.

Žurka, proslava

Shuterstoock/ VTT Studio

Žurka, proslava, Foto: Shuterstoock/ VTT Studio

Polovina iznosa za boravak u ovoj kući plaća se tri dana nakon rezervacije, ostatak prilikom ulaska u apartman, a dozvoljeno vreme boravka je od 14 sati 31. decembra do podne narednog dana.

U slučaju da zbog epidemije bude uveden policijski čas, pojedini garantuju vraćanje avansa koji podrazumeva 30 odsto ukupne cene zakupa, a ima u onih koji predlažu da se avans iskoristi kasnije, mada ne isključuju ni mogućnost vraćanja novca.

Kada je reč o dočeku novogodišnje noći u prestoničkim lokalima, organizatori nas informišu da je osoblje u obavezi da nosi zaštitne maske koje će se deliti i gostima, po dolasku na proslavu, ali i dele očekivanje da će sredinom decembra broj obolelih od korone početi da pada, a mere biti ublažene.

mamurluk, alkohol, piće, proslava

shutterstock

Proslava, Foto: shutterstock

Takođe, nadaju se da policijskog časa neće biti i da će proslave moći da se održe, te napominju da još nije odlučeno da li će, kao i ranije, provod trajati od 21 sat do tri ujutru ili od 19 časova do jedan posle ponoći. Ponuda u klubovima i splavovima je raznovrsna, podrazumeva i manji ketering, a karte se mogu preuzeti lično ili biti dostavljene na kućnu adresu.

Na nekim mestima se uz kartu doplaćuju stolovi pa je tako u jednom od splavova, gde pojedinačna karta košta 32 evra, za barski potrebno je izdvojiti ukupno 30 ili 40 evra u zavisnosti od pozicije - za visoko sedenje 70 ili 100 evra, mali separe 150, veliki separe 220...

Cene karata u restoranima kreću se od 35 do 60 evra u šta je uključena kompletna večera i neograničena konzumacija domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića, dok je za doček u hotelima, u kojima nastupaju poznati pevači, cena od 150 do 200 evra. Za sada se, kažu, prihvataju usmene rezervacije, a početkom sledeće nedelje karte će biti puštene u prodaju.

Iako su mnogi već istakli ponude, neki čekaju odluke nadležnih, a u jednom prestoničkom restoranu kažu da možda neće ni organizovati proslavu dočeka Nove godine.

Pročitajte još:

Komentari (1)

max

05.12.2020 11:12

Hapsi to dok je vreme, ne vredi vise govoriti