Helena Gavran
Alo.rs
Helena Gavran

Alo.rs

Helena Gavran, Foto: Alo.rs

* Helena Gavran ima 4 godine i tumor na mozgu

* Hitno joj je potrebna pomoć za dalje lečenje

* Za lečenje u Parizu joj je potrebno 545.000 evra

Umesto da provodi svoje dane igrajući se sa drugom decom, ova malena "šargarepica" leži u bolnici. Igračke je zamenila bolničkim instrumentima. Iako ima samo četiri godine, ona sve razume! Zna da nešto nije u redu. Mama Katarina i tata Radovan joj kažu da ima virus. Da to svi imaju...

Ona ima samo 4 godine, lice anđela i opak tumor na mozgu! Bolničke instrumente počela je da gleda kao svoje igračke...

AUTOR: Blic.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.09.2019. 15:00 - Helena ne zna da ima ožiljke na glavici, jer ih ne vidi. Ali kada ih slučajno pipne, ja joj kažem: "Nemoj, srećo, to da diraš, to su krastice, ujeo te komarac..."

Po stomaku i glavi ima krastice koje je svrbe. Kažu joj da je ujeo komarac. 

Tim povodom smo se našli sa porodicom Gavran da bismo poslali apel svima koji mogu da pomognu da Helena normalno nastavi svoj život. 

Helena Gavran

Alo.rs

Helena Gavran, Foto: Alo.rs

- Sve je počelo kada je Helena počela da povraća svakodnevno. To smo primetili 17. jula. Trajalo je mesec dana, u međuvremenu smo je vodili kod lekara, ali nije imala neke promene na sebi da bismo videli da se dešava nešto toliko ozbiljno. 

Znali smo da nešto više nije u redu kada joj je desno oko pobeglo ka nosu. Tada je urađen skener na Institutu za Majku i dete i hitno smo prebačeni na Urgentni centar na Neurohirurgiju i tu je urađen prvi zahvat.

Pročitajte još:

Nakon osam dana urađena je glavna operacija, tada je ustanovljeno da je maligni tumor koji može da metastazira. Ona je operisana, ali mora da ide u Pariz. Treba da skupimo 545.000 evra, mi smo prikupili 70.000, 80.000 evra za ovih deset dana. 

Posle operacije nije mogla da hoda desnom nogom i rukom, ali se uz vežbice oporavila - rekli su nam njeni roditelji, majka Katarina i otac Radovan.

Helena Gavran

Alo.rs

Helena Gavran, Foto: Alo.rs

- Ona sada sama trči, lepo se oporavlja. Danica Grujičić joj je radila drugu operaciju, kao i Vladan Baščarević, a celom odeljenju Neuro-hirurgije smo zahvalni - pričaju nam Katarina i Radovan.

Helena misli da ima neki virus kao sva ostala deca.

- Pita nas za ožiljke, pa je lažemo da imamo svi, da smo svi to prošli. Braunilice gleda kao igračke... Stvarno je inteligentna, nije što je naša! Molimo sve ljude koji mogu da pomognu, svaka vrsta pomoći je dobrodošla, pa makar i SMS. Hvala svima koji su do sada pomogli - rekli su nam očajni roditelji.

POGLEDAJTE SVE U NAŠEM VIDEO- PRILOGU:

Ekipa portala Alo.rs i dnevnih novina Alo! apeluje ovim putem da svi koji mogu pomognu maloj Heleni

Helena Gavran

Budi human

 

Evo kako da pomognete:

Slanjem SMS-a: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92 Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 Bonus video

Taksisti napali građane!