Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima
Alo!/Masanori Jošida
zima led nevreme snežna oluja sneg vremenska prognoza

Tanjug/AP

Ilustracija: AP

Badnji dan i Božić će biti, takođe, hladniji nego što je uobičajeno za ovo doba godine, i to pod snegom, a jutarnje mrazeve osetiće čak i oni na Jadranu. 

Ovo je ukratko vremenska prognoza za naredne dane, koja kaže i da ćemo povremene snežne padavine imati sve do idućeg ponedeljka.

Pročitajte još:

 

- Zahlađenje je stiglo sa severa, oborilo temperature i donelo sneg, koji će padati sve do ponedeljka, odnosno drugog dana Božića. Ponegde će taj sneg biti praćen severozapadnim vetrom i stvaraće se snežne mećave. Ko kreće na put, trebalo bi da bude oprezan, da ne polazi bez pune zimske opreme - upozoravaju meteorolozi.

 

Na planinama -10, u Beogradu 10 cm snega

- Od četvrtka ujutro biće umerenih mrazeva, a na planinama i jakih, gde će jutarnje temperature lokalno biti -10, a negde i hladnije. Za Badnji dan najhladnije će biti u planinskim centrima, biće jakog mraza, duvaće severac i padati sneg. Biće i do -10 stepeni - navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje, i Beograd će biti u minusu od četvrtka, pa sve do kraja nedelje. Jutarnje temperature biće oko -5 stepeni, dok će u najtoplijem delu dana biti - 1.

- U Beogradu će biti povremeno snega, a biće uslova i za snežni pokrivač od nekoliko centimetra debljine, a za vikend do 10 centimetra - navodi meteorolog Đorđe Đurić.

 

 

Komentari (4)

Ranko

03.01.2019 12:55

Alooo...pa zima je!!Sneg,led,minus.....za ovo doba godine, sasvim normalna stvar.

Nekooo

03.01.2019 12:57

Kao da bacaju graške pasulja da odrede kakvo će vreme biti. Uglavnom bez pogodaka.

kenjate

03.01.2019 13:04

ko i uvek

Mare

04.01.2019 00:30

Zima kakva treba da bude.