Aleksandar Vulin
P. Marković
Aleksandar Vulin
Tako nešto nikada neću potpisati: Aleksandar Vulin, Foto: P. Marković

On je, reagujući na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da treba pravno regulisati bračnu zajednicu osobama istog pola i dozvoliti im i usvajanje dece, naglasio da tako nešto neće potpisati.
- Nisam o tome razgovarao s premijerom, ali koliko ga dobro poznajem, a dobro ga poznajem, znam da tako nešto neće nikada proći kroz Vladu Srbije. Ja sam resorni ministar za porodične odnose, i to nikada neću potpisati, a to nije nova ideja, već novi predlagač - rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, zanimljivo je što je do te ideje Tadić došao kada je već napravio koaliciju kojoj su glavne političke poruke priznanje Kosova i jednopolni brakovi. Vulin je ocenio da tako nešto neće podržati ni građani Srbije.

Gejevi u akciji
Gej poljubac, Foto: A.P.

 

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da se zalaže da u Srbiji bude pravno regulisana bračna zajednica osoba istog pola, kao i da tim parovima treba odobriti i usvajanje dece po regulisanoj proceduri.
- Moj stav je da pravo te vrste (na bračnu zajednicu) mora biti ispunjeno u Srbiji - rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta i dodao da je pravno regulisanje zajednica osoba istog pola ozbiljno „političko, ali i civilizacijsko pitanje“.
Prema njegovim rečima, „civilizacijski gledano“, nije moguće imati realističnu politiku i politiku koja Srbiju pibližava Evropskoj uniji, a suprotstavljati se bračnoj zajednici istoga pola.
- Dakle, to prosto mora da se prihvati. Nezavisno od toga da li je to korisno sa stanovišta evropskih integracija, ovde se radi o elementarnim ljudskim pravima. Dakle, da se omogući ljudima koji imaju međusobne emocije da imaju institucionalnu vezu. Da institucije štite njihov odnos i njihova prava - rekao je bivši predsednik Srbije.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: O. Radošević

 

 

Naprednjaci protiv Adama i Steve

Srpska napredna stranka protivi se legalizaciji istopolnih brakova i zalaže za brak kao zajednicu muškarca i žene, izjavila je juče narodna poslanica u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora te stranke Aleksandra Đurović. - Apsolutno većinsko mišljenje građana je da još uvek nije vreme da takav korak bude sproveden u Srbiji, a SNS u potpunosti poštuje volju i mišljenje građana Srbije - rekla je Đurovićeva. Osvrnuvši se na praksu evropskih zemalja i zemalja članica EU, ona je rekla da su se neke od tih zemalja odlučile da sprovedu referendum kako bi se videlo šta građani misle o tom, kako je ocenila, senzitivnom pitanju.

 

Komentari (1)

krcko

08.11.2015 11:00

tadic i ceda su odavno deckonje i imaju stabilnu vezu!!!