Aleksandar Vučić
Profimedia
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

Ne možemo da zatvorimo to preduzeće, jer bi to značilo kolaps istočne Srbije", rekao je premijer novinarima.
On je objasnio da je veliki problem pad cene bakra sa 9.500 na 4.150 dolara po toni.
"Za nas je to katastrofa", konstatovao je Vučić i dodao da je tim konultantske kuće „Mekinsi“ započeo izradu "dijagnostike".

On je ukazao da su najmoćnije kompanije širom sveta zbog situacije na tržištu bile prinudjene da zatvore rudnike, pa čak i one sa kojima je razgovarano o RTB Bor.
„Ne možemo da ga zatvorimo, jer Bor, Kladovo, Negotin Madjanpek, ali i opštine timočkog okruga, kao i pomoravskog i braničevskog okruga ne mogu da prežive. Moramo da nadjemo načina i nadam se da ćemo imati takvu fiskalnu stabilnost da sa MMF-om pronadjemo takav modus da onoliko koliko možemo pomognemo, a da ne trošimo novac koji nemamo i nismo predvideli“, podvukao je Vučić.

On je ukazao da RTB radi ispod rentabilnosti za 1.700 do 1.800 dolara.
Takođe je istakao da aktuelna vlada, za razliku od ranijih, otvoreno kaže da RTB donosi ozbiljne gubitke po državu, da ne krije ništa.

Međutim RTB, prema njegovim rečima, se ne sme zatvoriti jer bi to izazvalo kolaps istočne Srbije.
Kada je reč o Železari, Vučić je kazao da su u toku pregovori i da veruje da će biti uspešno završeni.

Komentari (2)

Dr Miggyy

29.01.2016 19:38

Zadnji dani protiču u sumornoj atmosferi u RTB Bor, koji je na kolenima i podseća na Sosinu pticu Feniks očerupane i iznemogle koja sama sebi zadaje smrtonosne udarce. Vučiću, umesto savete od MMF, uzmi materijale koje si dobijao od Instituta za rudarstvo i metalurgije i drugih. Vučiću, vreme je, otvori oči i uši!. Sosa je otpevao svoje, ali ne silazi sa scene RTB Bor. Ima stožerau liku druga premijera. Vučiću ne smeš zatvoriti RTB Bor, a Sosu moraš. On je tolika materijalna zla RTB Bor i Boru,

zemunac

29.01.2016 20:38

laže vučić da neradi bor kad se kopa zlato nego priprema za prodaju treba malo podložitim kako neradi i u dugovima i narod adje samo da se rešimo gubitaša.kao sto hoće da prodaju eps za 3,5 molijardi nemcima a isti veredi oko 15,6 milijardi.Sve rasprodadoše postadoše gori od žutih glash za ove a ono razočaranje posle tolikih obećanja nula samo se zadužuju i kažu kakao nam lepo ide