"MORAMO SE SPREMITI ZA ONO ŠTO DOLAZI..." Vučić najavio šta će se dogoditi na konferenciji Kriznog štaba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na konferenciji za medije da je situacija oko koronavirusa povoljnija nego pre dve nedelje.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

U Predsedništvu je sazvao konferenciju na kojoj je objasnio da je sad najvažniji trenutak da se bude odgovoran.

- Dobićete podatke popodne, ali... Do sada je 3519 lica hospitalizovano, što je za oko 2000 lica manje nego pre 10 dana, taj podatak govori koliko je situacija povoljnija. Ipak nije vreme za opuštanje, već da budemo još odgovorniji u pristupu, i da probamo da zaštitimo građane. Najveći broj ljudi koji su umrli su starije životne dobi, a ono što se pojavljuje po medijima, ne možemo da kažemo izuzeci, ali mali je procenat mlađih... Ipak u retkim slučajevima. Važno je da imamo svakodnevno smanjenje, a ako budemo odgovorni, možemo sve da uradimo na najbolji način -istakao je Vučić.

Predsednik je posebno istakao da se građani Srbije moraju pripremiti za jesen. Takođe, grade se dve nove kovid bolnice, od kojih jedna u Kruševcu.

- Dve kovid bolnice, od kojih jedna počinje da se gradi od ponedeljka u Kruševcu. Ako rešimo problem sa vakcinom, ta i beogradska biće multifunkcionalne, ne samo po pitanju korone, već i drugih oboljenja. To je priprema kapaciteta za jesen, za sezonu gripa. Ono što je važno jeste da počnemo da brinemo o lekarima i sestrama, da zamolimo ljude da budu odgovorni... Oni koji su stvarno radili, moraju da dobiju odmor, makar bio sedam, 10 dana, moraju da odmore da bismo bili pripremljeni za jesen. Moramo da vodimo računa o drugim pacijentima, onkološkim, kardio vaskularnim, dijabetičarima. Primali smo do sada sve bolesnike koji nemaju kovid, već nešto drugo. Prvi put nemamo listu čekanja za lečenje karcinoma dojke, čestitam lekarima, našem zdravstvu.

Sve detalje obraćanja predsednika Srbije pogledajte OVDE.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi