Aleksandar Vučić, Semska rača
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Semska rača

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić,  Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a taksisti će morati da ispune dva uslova.

- Za sada nije poznat precizan iznos, ali je dogovoreno da bi država svakom taksisti dala po nekoliko hiljada evra tako što bi novac uplatila prodavcu vozila koga odaberu taksisti - kaže naš izvor iz redova taksi udruženja.

Posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti juče su okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti suvbvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč.

Razgovori sa Vučićem trajali dva sata

AUTOR: Alo.rs/Blic/A.M. DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:30 - 15.10.2019. 16:45 Okončani pregovori Protest taksista, Foto: Alo/Masanori Jošida * Taksisti posle dva sata razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prekinuli štrajk * Razgovorili trajali dva sata * Osim prekida štrajka ukida se i blokada glavnih saobraćajnica u gradu Taksisti koji danima blokiraju saobraćaj u Beogradu odlučili su, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da prekinu štrajk.

Sagovornik dodaje i da država zauzvrat od taksista traži ispunjenje nekoliko uslova.

 

- Dva ključna uslova za dobijanje subvencije su da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Uslova će sigurno biti još , poput recimo, da se taksi delatnošću bavite određeno vreme, ali konačna lista tek treba da bude definisana - kaže naš izvor.

 

taksisti

Alo.rs

taksisti, Foto: Alo.rs

Podsetimo, Aleksandar Bjelić, jedan od predstavnika taksista rekao je juče da je tokom tokom sastanka u Predsedništvu država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, kao i da je predsednik Vučić obećao subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

Vučić je juče kazao da je za građane najvažnije da je "proces odblokiran".

PROČITAJTE JOŠ:

"Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapređenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to", kazao je predsednik Srbije.

U Beogradu, inače, ima oko 6.500 taksista, a u Novom Sadu oko 1.200.

Mnogi taksisti nisu se slagali sa prekidom protesta. Blokade su branili rečima "izdaja, izdaja" a nije izostala ni svađa taksista.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Komentari (1)

milic

17.10.2019 18:17

e moj presednice sve su to djilasovci