Stojan Radenović
Youtube printscreen
Stojan Radenović

Youtube printscreen

Stojan Radenović, Foto: Youtube printscreen

* Vučić priznao da ima jednu brigu – da vrati u zemlju matematičara Stojana Radenovića

* Zbog njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju Beogradski univerzitet pao za 100 mesta na Šangajskoj listi

* Profesor je rekao da je spreman da se vrati u Srbiju i da naučne radove ponovo potpisuje za Beogradski univerzitet, kao i da nema posebne uslove osim da mu država obezbedi laptop

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić priznao da ima jednu brigu – da vrati u zemlju matematičara Stojana Radenovića zbog čijeg odlaska u Saudijsku Arabiju je Beogradski univerzitet pao za 100 mesta na Šangajskoj listi, oglasio se i profesor Radenović.

Pročitajte još:

On je rekao da je spreman da se vrati u Srbiju i da naučne radove ponovo potpisuje za Beogradski univerzitet, kao i da nema posebne uslove osim da mu država obezbedi laptop.

- Spreman sam da se vratim, da svoje naučne radove iz matematike ponovo potpisujem za Beogradski univerzitet. Ja sam patriota, volim Srbiju i nemam posebne uslove. Mogu da mi daju nešto sitno, da kupe laptop - rekao je za Radenović.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Radenović se godinama nalazi među 100 najcitiranijih naučnika na svetu u oblasti matematike, a to je bio jedan od razloga što je Beogradski univerzitet 2016. i 2017. bio među 300 najboljih u svetu.

Prošle godine plasirao se među 400, a ove pao za još sto mesta i zadržao se između 400. i 500. pozicije.

Kolinda se oprašta od JEDINE ĆERKE, potresna poruka na Fejsbuku: Leti visoko, sokolice moja

AUTOR: Jutarnji list; D.K. DATUM I VREME: 22.08.2019. 12:53 "Leti visoko, sokolice moja". Katarina Kitarović, Foto: screenshoot/Facebook Katarina Kitarović, jedinica predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, otputovala je u sredu u SAD, gde će studirati na prestižnom i preskupom Univerzitetu Harvard. Predsednica se na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku oprostila od ćerke u "rodoljubivom" stilu.

Lista najcitiranijih naučnika objavljuje se 15. septembra, a Radenović se nada da će na njoj ostati.

- Sa Arapima mi je istekao ugovor. Kada bude objavljena ta lista, imam mesec i po da promenim adresu. Formalno sve će se znati do kraja godine - kaže profesor Radenović, inače penzioner, zadatke rešava u podrumu zgrade u kojoj živi, jer u stanu nema prostora za radnu sobu.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (1)

Pera

23.08.2019 13:34

Profa je u pravu: imamo mnogo neradnika po fakultetima i institutima koje na svojim plecima tegli manjina. Predsednik bi trebalo da naredi svim drzavnim fakultetima i institutima da javno objave spisak radova u SCIE i SSCI listi po svakom zaposlenom u poslednjih pet godina! Pa da Srbija moze da vidi ko radi i zasluzuje i vecu platu, a ko je zreo za otkaz!! Dosta vise da jedan vuce, a troje parazitira! Predsednice, samo Vi mozete da spasite visoko obrazovanje i nauku!