Sneg Beograd
Alo.rs/M.Š.
Sneg Beograd

Alo.rs/M.Š.

Foto: Alo.rs/M.Š.

Danas ujutro biće hladno uz pojavu mraza od -7 do -3 stepena, na planinama i do -15 stepeni. Tokom dana više sunca nego juče, ali i dalje prohladno i uglavnom suvo vreme. Vetar slab, a dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni.

Od petka preko našeg regiona počinje strujanje osetno toplijeg, ali i vlažnog vazduha sa jugozapada te će u noći ka petku i u petak pre podne uz naoblačenje biti prolaznih padavina, uglavnom kiše, ali ponegde prvo može biti i snega, posebno na planinama, a u nizijama i ledene kiše. Brzo će otopliti tako da ukoliko i bude pojave ledene kiše, ona će trajati samo koji sat i već se u petak očekuje pretežno sunčano vreme maksimum ide i na oko 10 stepeni.

Za vikend će biti dosta padavina. U subotu relativno toplo uz prolazno naoblačenje sa kišom, dok se sneg očekuje samo preko 1100mnv. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar. Tokom jutra bez mraza, a dnevni maksimum do 6 do 14 stepeni. Drugog dana vikenda prolazno zahlađenje uz kišu i spuštanje snežne granice na oko 600mnv, dok bi na kratko snežna granica mogla da se spusti i na nivo nizija te bi tada na kratko vlažnog snega bilo i tamo, ali akumulacije svakako ne bi bilo. U ponedeljak razvedravanje. 

Dugoročna prognoza

Planine će dobiti nešto snega, ali ni tamo neće biti velike akumulacije, obzirom da će sistem već u nedelju uveče napuštati naš region. 

Početkom februara nad nama se simulira jačanje anticiklona, dok će nad zapadom i jugozpadom Evrope doći do pogoršanja. U takvim uslovima ka nama bi iz severne Afrike preko Mediterana doticao veoma topao vazduh tako da bi maksimumi bili znatno iznad proseka i mogli bi dostizati i oko 16 stepeni, posebno tamo gde sunce bude sijalo ceo dan.

ECMWF daje signal da je zima sve samo ne gotova, objasnio je meteorolog Marko Čubrilo.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

Je li

28.01.2021 15:16

Isti meterolog je pre 2 meseca najavljivao pravu zimu i sneg tek od februara 2021. Šta ćemo sad?