Kiša, nevreme
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Kiša, nevreme

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kiša, nevreme , Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Danas posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda (grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova), koje će se sutra intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine, saopštio je RHMZ.

U našoj zemlji na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm.

Najniža temperatura od 15 do 24 stepeni, a najviša od 30 do 35.

Izgledi vremena do 11. avgusta

Očekuje se da sreda bude najnestabilniji dan sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, ali i sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Od četvrtka do kraja perioda promenljivo – smenjivaće se sunčani periodi i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći u centralnim i južnim delovima Srbije.

Temperatura oko i malo iznad proseka za prvu polovinu avgusta.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Utorak - Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i izbegavanje većih fizičkih napora.

Sreda - Cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnika u saobraćaju.

Pročitajte još: