Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Foto: Alo.rs/ Ilustracija

- Tokom dana biće promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od 2 do 6°C, maksimalna dnevna od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C.

- U četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno i umereno toplo, uz umeren, a u Sremu, Bačkoj i na planinama i pojačan jugozapadni vetar. Maksmalna temperatura od 17 do 21°C, u Beogardu do 20°C. Krajem dana na severozapadu, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni - naveo je Đurić.

- Za vikend sunčano, samo se u subotu na krajnjem jugu očekuje oblačnije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura u subotu oko 15°C, a u nedelju i do 20°C. U ponedeljak još malo toplije, uz nešto više oblaka, a maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu 20°C. Potom, prema trenutnim prognozama, postoji mogućnost novog pogoršanja vremena sa padavinama i padom temperatura za oko 5 stepeni.

Dakle, nastavak aprila donosi nam i dalje promenljivo vreme, ali će ono biti i toplije i sa temperaturama uglavnom u skladu sa kalendarom ili tek malo hladnije od proseka. Prosek maksimalnih temperatura za poslednju, tj. treću dekadu aprila je od 17 do 21°C.