Kojserić, Novac
Rina
Kojserić, Novac

Rina

Kojserić, Novac, Foto: Rina

Petnaest dana pre predviđenog roka završena je rekonstrukcija mosta na reci Skrapež u centru Kosjerića, a u toku ove sedmice očekuje se završetak radova na zaštitnoj ogradi i postavljanje saobraćajnih znakova, kazao je za RINU predsednik opštine Žarko Đokić.

Prema njegovim rečima u narednih 30 dana očekuje se i završetak radova na uređenju i produbljivanju rečnog korita. Sredstva u iznosu od 66 miliona dinara za rekonstrukciju mosta i uređenje rečnog korita obezbeđena su iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Međutim, iako završetak radova nije svečano obeležen, Kosjerci će ovaj dan pamtiti po jednom neobičnom događaju.

Naime, jedan sugrađanin, vlasnik knjigovodstvene agencije, krenuo je biciklom preko mosta kako bi predao pazar. Novac je stavio u kesu koja mu je nekako iskliznula i pala na kolovoz, a novac se rasuo svuda naokolo.

Građani Kosjerića u šali kažu da ovaj događaj obećava berićet, što je predsednik opštine koji se i sam zadesio tu, odmah i potvrdio.

Lokalna samouprava trenutno radi na promeni plana generalne regulacije, a potom će se ući u proceduru prodaje zemljišta preko puta pič terena putem licitacije svim zainteresovanim investitorima”, kazao je prvi čovek opštine Kosjerić.

Đokić je istakao da se na ovom zemljištu isključivo mogu realizovati projekti koji su vezani za turizam, što podrazumeva gradnju hotela i drugih turističkih sadržaja.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (1)

joj

01.10.2020 18:04

otkud pazaaaaar knjigovodstvuuuuuuuuu?