PADOBRANCI IZVRŠILI PREPAD! Izvedena munjevita akcija oružanih snaga Srbije (FOTO)

Padobranci su bili opremljeni najsavremenijim opremom.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: MORS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obišli su sinoć pripadnike 63. padobranske brigade, koji izvode obuku na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

Ministar Vulin potvrdio je da noćni skokovi predstavljaju najzahtevniji i najsloženiji deo obuke.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: MORS

- Ono što je večeras urađeno iznad grada Niša ne može da uradi svaki padobranac, a onaj koji može, on može za sebe da kaže da je dostigao maksimum u svom razvoju i poslu. Noćni skok u otežanim uslovima, pod vetrom i teškim vremenskim prilikama, dokaz je da su ovi ljudi prošli najsloženiju obuku, i da su u stanju da izvedu baš sve što jedan padobranac može da uradi - istakao je ministar Vulin.

On je dodao da su padobranci opremljeni najsavremenijim padobranima i najboljom mogućom opremom.

- Ulagali smo i u njihov životni standard, podigli smo nivo njihove jedinice - od bataljona vraćeni su na nivo brigade, ali oni sve to vraćaju i pokazuju koliko vredi u njih ulagati - rekao je ministar odbrane, koji je iskoristio priliku da zahvali i načelniku Generalštaba Vojske Srbije što je večeras bio tu i što je "doprineo da 63. padobranska brigada bude to što jeste".

Kapetan Mladen Stamenković, komandir čete za obuku padobranaca u 63. padobranskoj brigadi, sinoć je bio u ulozi rukovodioca padobranskih skokova.

- Malopre smo izveli skok tehnikom visokog iskakanja i visokog otvaranja. Iskočili smo s visine od 4,5 hiljada metara, iznad Prokuplja, tridesetak kilometara od desantne prostorije. Vozili smo se otvorenim padobranima i prizemili na desantnu prostoriju na aerodromu - istakao je kapetan Stamenković koji je potvrdio da je reč o tipu obuke koji se praktikuje u sklopu "više padobranske obuke" u 63. padobranskoj brigadi, ali se i nakon toga redovno izvodi, kroz padobranske skokove.

Najsloženijem delu obuke, noćnom skoku padobranom sa velike visine, preletom s ličnim naoružanjem i opremom, večeras je prisustvovao i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi