MINISTAR ODBRANE HITNO SAOPŠTIO U BUJANOVCU Vojska Srbije dobija još novih oklopnih vozila! Ove zver je u samom svetskom VRHU!

Obuka

lazar 3, vojska srbije
lazar 3, vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

* Lazar 3 oklopno vozilo

*Vojska Srbije

* Nabavka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene Vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao je danas obuku pripadnika 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade Kopnene vojske na borbenom oklopnom vozilu Lazar 3, koja se realizuje u rejonu baze "Jug" kod Bujanovca.

"Posle decenija, Vojska Srbije je dobila nova borbena vozila pešadije i naša dugoročna orijentacija je da sva pešadija bude na najbolji mogući način zaštićena. Kao sve druge ozbiljne i moderne armije i mi moramo da vodimo računa o tome kako da zaštitimo našeg pešadinca", izjavio je Vulin, saopštilo je ministarstvo.

lazar 3, vojska srbije
lazar 3, vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

 

Vulin je istakao da se Vojska Srbije u skladu sa politikom predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, prvenstveno oprema i naoružava sredstvima iz domaće proizvodnje, jer kako kaže, naše je samo ono što sami proizvedemo i tehnologija koju sami osvojimo.

 

"U stanju smo da obezbedimo odgovarajuću tehnologiju, a zahvaljujući politici štednje koju je vodio predsednik Vučić, danas imamo novca da obezbedimo i nove nabavke Lazara. Očekujemo i naredne godine, ali i ove godine da krenemo sa novim nabavkama odbrambene industrije Srbije, da kupimo još Lazara za naše jedinice i da naša vojska i na taj način može da kaže da ide u korak sa svim modernim armijama na svetu", poručio je Vulin.

lazar 3, vojska srbije
lazar 3, vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

 

Takođe, on ističe da borbeno oklopno vozilo Lazar 3 po svojim karakteristikama zadovoljava najviše svetske standarde.

"Lazari su uvedeni u naoružanje i ovo je veliki podsticaj za našu odbrambenu industriju Srbije da sada, sa mnogo više argumenata, može da ih ponudi. Po svojim tehničkim karakteristikama oni u potpunosti zadovoljavaju najviše svetske standarde, mogu da se nose sa Patriom ili bilo kojim drugim proslavljenim oklopnim borbenim vozilom pešadije, a po ceni su veoma konkurentni. Ovo je naša pamet, naše znanje i siguran sam da će biti dobar izvozni posao", rekao je Vulin.

 

Zamenik komandanta 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade Kopnene vojske major Aleksandar Grujić istakao je da su pripadnici pešadijskih jedinica Kopnene vojske izuzetno zadovoljni što su u jedinice pešadije konačno primili oklopno borbeno vozilo Lazar 3 koje, prema njegovim rečima, poseduje izuzetne manevarske karakteristike.

"Vrlo smo zadovoljni što pored dobre vatrene podrške koju može da ostvari, vozilo može da zaštiti ljudstvo od kalibra 12,7 mm sa prednje strane i municije kalibra 7,65 mm sa bočne strane", rekao je major Grujić.

lazar 3, vojska srbije
lazar 3, vojska srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

 

Oklopno borbeno vozilo točkaš Lazar 3 ima formulu pogona 8x8 i urađeno je po svim kriterijumima vodećih vozila ovog tipa. Ono obuhvata vrlo moderan pristup oklopne zaštite, pokretljivosti, vatrene moći i mogućnosti dugotrajne borbe u sukobima različitog intenziteta, antiterorističkoj borbi, antigerilskoj borbi, mirovnim operacijama, ali i klasičnim sukobima, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Kontinenti se zamenili, građani sa mukom očekuju dane koji predstoje

 

LEKARI SA VMA ODMAH KRENULI! Vojnici na rečnom ratnom brodu "Kozara" kod Ušća zatekli STRAŠAN PRIZOR! VOJSKA SRBIJE HITNO

OBAVEŠTAVA JAVNOST NATO ne prepoznaje Kosovo kao državu, sastanak u Briselu je prekinut, a vrhovna komanda je donela ODLUKU

GENERAL DIKOVIĆ PONOVO OPLEO PO ŠUTANOVCU Do 2012. Vojska Srbije bila je pred raspuštanjem, a onda je došao PREPOROD! Danas je vraćen UGLED I MOĆ srpskom vojniku

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi