Vojska Srbije
Ministarstvo odbrane
Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

O nameni, zadacima i obuci koju realizuje Drugi centar za obuku, ministru odbrane referisao je komandant tog centra pukovnik Zoran Smiljanić.

Za dobijeno unapređenje, ministar Vulin je naglasio da je to samo jedan od načina da se vojnicima zahvalimo i pokažemo koliko vrednujemo njihov trud i rad. Prema rečima komandanta Drugog centra za obuku pukovnika Zorana Smiljanića ovogodišnja martovska generacija vojnika jedna je od najboljih.

Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

- Vojnici su motivisani za obuku. Pokazali su izuzetne rezultate i zalaganje u prethodnom periodu, angažujući se na uređenju kovid bolnica u Beogradu. Radi se o jednoj od najboljih generacija vojnika. Ovo vreme učinilo ih je da budu ozbiljniji po svim pitanjima i po pitanju obučavanja i po pitanju ljudskih osobina i kvaliteta - ističe pukovnik Smiljanić.

Obuka kroz koju prolazi za razvodnika Bojanu Stanisavljević iz Ćuprije je novo iskustvo i dolazak u redove Vojske Srbije preporučila bi svima.

- Motivi za dolazak u vojsku bili su ljubav prema otadžbini, našoj istoriji i poštovanje naših predaka. U našoj četi ima 13 devojaka i trudimo se svakodnevno da pokažemo da i žene mogu da budu uspešne u vojsci kao i muškarci - rekla je razvodnik Stanisavljević, dodavši da se svi vojnici na obuci dobro slažu, da se trude da pomažu jedni drugima i da se svi drže zajedno.

Slične motive dolaska u vojsku ima i razvodnik Ilija Marković, rodom iz okoline Loznice. Kako kaže, nada se da će se po odsluženju vojnog roka zaposliti u Vojsci Srbije.

Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

- Istakao bih taktičku obuku, koja je meni lično od svega bila najviše zanimljiva. Preporučio bih svim mladim ljudima koji žele da se oprobaju i nauče šta je red, rad i disciplina da se prijave u Vojsku Srbije - poručio je razvodnik Marković.

Današnjem gađanju na poligonu "Peskovi" prisustvovali su i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić.