OVO SUNCE NAM JE SAMO ZAMAZALO OČI! BEOGRADU PRETE POPLAVE! Vodostaj Save i Dunava raste, prognoze RHMZ-a su uznemiravajuće!

Na današnji dan visina vodostaja reke Save u Beogradu iznosi 414 centimetara, dok će, prema prognozi RHMZ, u sredu iznositi 467.

Reka, Sava, vodostaj
Reka, Sava, vodostaj, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nakon obilnih padavina vodostaji reka su u porastu, a kako su padavine najavljene i za naredni period, bitno je na vreme obratiti pažnju na visinu vodostaja velikih reka kako ne bi došlo do poplava.

Na današnji dan visina vodostaja reke Save u Beogradu iznosi 414 centimetara, dok će, prema prognozi RHMZ, u sredu iznositi 467, što je blizu granice redovne odbrane od poplava, koja iznosi 500 centimetara.

DOKTORI POZIVAJU! Sutra u periodu od 8.00 do 16.00 sati idite u Klinički centar! Ne treba vam ni novac ni zdravstvena knjižica!

 

Kada je u pitanju Dunav, visina njegovog vodostaja u Zemunu danas iznosi 451 centimetar, dok je najveća visina vodostaja za predstojeći period najavljena za sredu i iznosiće 511 centimetara. Granica redovne odbrane od poplava u ovoj tački iznosi 550 centimetara.

135. GODINA OD ROĐENJA MAJORA DRAGUTINA GAVRILOVIĆA Sećanje oficira koji je herojskim govorom i jurišom osvetalo obraz srpske prestonice, ali Srbija je bila nemilosrdna prema njemu

 

Ipak, vodostaj Dunava je trenutno nešto viši u Pančevu, gde iznosi 457, dok će 29. maja visina vodostaja biti 510 centimetara, što je veoma blizu granici redovne odbrane koja iznosi 530 centimetara.

Granica vanredne odbrane od poplava na Savi u Beogradu je 600 centimetara, dok za Dunav u Beogradu i Pančevu ona iznosi 650 centimetara.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi