Love Hunters
Alo.rs
Love Hunters

Alo.rs

Love Hunters, Foto: Alo.rs

Oktobarska nagrada dodelјuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelјa dodelјuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji. Profesor dr Ilija Kovačević i umetnik i muzičar Milan Mumin dobitnici su ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada, dok je Novembarska povelјa pripala rezervnom pukovniku Bošku Pilipoviću i veterinaru, rabiologu i naučniku dr Milošu Petroviću.

Pročitajte još:

- Na današnji dan slavimo slobodu, sećajući se onih koji su dali živote da bi nam tu slobodu doneli, i poklanjajući se njihovim senima. Hrabri i prkosni, borili su se protiv fašističkog zla i dali živote da bi se tog 23. oktobra, pre 75 godina, Novi Sad probudio slobodan.

- Pogledajte naš Novi Sad danas. Grad koji stalno napreduje, grad heroj, danas Omladinska prestonica Evrope, sutra Evropska prestonica kulture, grad koji živi u harmoniji naših različitosti, tako poseban, grad sinonim za najviše lјudske i civilizacijske vrednosti. Grad u kome ćemo mi uvek biti najveća brana svakom zlu, a čvrst temelј vrednostima antifašizma i slobodarstva. Danas pobeđujemo znanjem, inovacijama, muzikom, kreativnošću, plemenitošću. To potvrđuju najbolјi među nama, dobitnici gradskih priznanja – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Profesoru dr Iliji Kovačeviću nagrada je dodelјena za izuzetna ostvarenja u oblasti nauke, prosvete i razvoja školstva, postignuta unapređenjem, akreditacijom i kontrolom kvaliteta studijskih programa i ustanova visokog obrazovanja, čime je doprineo razvoju visokog obrazovanja u Novom Sadu i Republici Srbiji i stekao uvažavanje i priznanja studenata, nastavnika i naučnih radnika.

- Umetniku i muzičaru Milanu Muminu Oktobarska nagrada dodelјena je za ostvaren autentičan i kreativan umetnički izraz koji doprinosi bogatstvu i prepoznatlјivosti novosadske muzičke i kulturne scene u zemlјi i svetu.

Srbi mu priredili toplog zeca! Postavio pitanje građanima Srbije, a od odgovora će ga danima boleti glava! (FOTO)

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 23.10.2019. 14:54 Menja Kajla Skota. Entoni Godfri u Beogradu, Foto: screenshoot/Twitter Novi ambasador Sjedinjenih američkih država u Srbiji Entoni Godfri stigao je u Beograd, objavila je ambasada SAD na svom Tviter nalogu.

Istoričar i rezervni pukovnik Boško Pilipović zaslužio je Novembarsku povelјu za dugogodišnje društveno angažovanje u funkcionisanju sistema odbrane, bezbednosti, civilne zaštite i upravlјanju vanrednim situacijama u Novom Sadu i okruženju. Veterinaru, rabiologu i naučniku dr Milošu Petroviću Novembraska povelјa za 2019. godinu dodelјena je za izuzetna dostignuća ostvarena u oblasti zdravstvene zaštite sa međunarodno priznatim rezultatima naučnog rada, razvoja proizvodnje vakcine protiv besnila, uvođenje posebnih eksperimentalnih tehnika, kao i uspostavlјanje savremene rabiološke dijagnostike, što je doprinelo odsustvu ove bolesti kod lјudi i znatnom umanjenju kod domaćih životinja.

- Svi smo se trudili da pružimo maksimum svojih mogućnosti u želјi da doprinesemo razvoju i ugledu našeg lepog Novog Sada. Želјa nam je da naš grad bude grad obrazovanja, nauke, kulture, dobre muzike, grad sa lјudskim likom u kojem se poštuju lјudsko dostojanstvo, sloboda i solidarnost, u kojem se poštuju različitosti višenacionalne sredine. Mladi treba da budu okosnica razvoja, a mi stariji da podržimo njihove ideje i da im konstruktivno pomažemo – rekao je prof. dr Ilija Kovačević koji se zahvalio u ime svih nagrađenih.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!