UVODE NAM NOVA PRAVILA Vlasnici starijih automobila će zbog ovog da polude!

Dodatna obaveza biće uvedena za sva kola starija od 15 godina!

Pušenje i vožnja
Ukoliko vozite auto star 15 godina dva puta ćete proveravati njegovu ispravnost, Foto: Profimedia

Vlasnici vozila starijih od 15 godina, ako narodni poslanici usvoje nove izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, uskoro će morati dva puta godišnje da posete liniju tehničkog pregleda.

- Sve vlasnike vozila nateraćemo da jednom godišnje svoje vozilo dovedu u ispravno stanje, a vlasnici vozila koja su starija od 15 godina to će morati da čine dva puta godišnje - rekao je načenik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Lopovi u beogradu najviše kradu ove automobile

On je naveo i da je prosečna starost vozila u Srbiji 16 godina i tehnička ispravnost je jedna od najbitnijih karika u ukupnoj bezbednosti saobraćaja na našim putevima. 

On je rekao da postupak tehničkog pregleda u Srbiji do sada nije bio na visokom nivou, ali , kako kaže, sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja otvoriće se i uslovi da se primeni novi sistem tehničkih pregleda.

Prljav plin žestoko plaćamo!

Trenutne cene tehničkih pregleda u Srbiji za vozila B kategorije se kreću od 800 do 2.400 dinara, mada je neretko ova "usluga" besplatna ako se vozilo osigura u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima linije za proveru tehničke ispravnosti imaju ugovor.

- Neispravnost vozila u saobraćajnim nesrećama, prema statistici, učesvuje sa 2,5 odsto, ali to nije pravi pokazatelj tehničke ispravnosti vozila u Srbiji - rekao je Arsov. 

 • Korisnik: Aco
  22/11/2017 - 12:47
  Vlada i predsednik A.V. uvjek rade u interesu naroda i za njegov boljitak, tako i ove mere treba da poboljsaju nasu sigurnost...
 • Korisnik: Goran
  22/11/2017 - 10:00
  Najsigurnije je da se radi svakog meseca i da se detaljno pregledaju kola do najsitnijeg detalja pa neka tehnicki pregled kosta i 100 evra pa kad vec volimo da vozimo stara kola ima to i da placamo. A da i povecati cenu registracije na starije automobile ipak je to LUKSUZ!!! E pa da se narod nauci pameti i da kupije samo nova kola....sta je to dati jednu platu za ratu kredita....
 • Korisnik: Bane
  22/11/2017 - 08:04
  Nije obaveze da se ima automobil ,ko moze da ga odrzava neka ga ima ne da se kuka kako nije potreban 6-mesecni teh.pregled.
 • Korisnik: Vladdimir
  22/11/2017 - 07:32
  Simptomatično je da država intenzivno brine o bezbednosti učesnika u saobraćaju samo u slučajevima u kojima prihoduje budžet, dok u suprotnom smeru uvek naidjemo na objašnjenje kako to nije presudno za bezbednost i da je nemoguće doneti zakone po kojima budžet snosi štetu na račun pojedinca.
 • Korisnik: Vozac auta preko 15 god
  22/11/2017 - 06:11
  Pitam se da li je takav zakon u skladu sa ustavom posto nemaju svi ista prava i obaveze! Pomoc nekog pravnika koji cita molim!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs