VEOMA VAŽNA VEST ZA VOZAČE Vlasnici polovnjaka konačno će moći da registruju vozilo: Evo šta predviđa procedura

Automobili iz uvoza konačno će biti registrovani

Mojauto - Prodaja polovnih automobila na kredit
Mojauto - Prodaja polovnih automobila na kredit, Foto: Andrej Isaković, Shutterstock

Novim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka konačno je dozvoljeno ukucavanje brojeva motora za polovne automobile uvezene iz inostranstva.

Rešenje problema koji već više od godinu dana muči uvoznike i prodavce, ali i vlasnike polovnih automobila uvezenih iz inostranstva je izgleda stiglo.

Najnovijim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, objavljenim u Službenom glasniku od 22. januara, konačno će biti omogućena registracija hiljadama polovnih automobila iz uvoza.

DA LI STE NEDAVNO UVEZLI AUTOMOBIL IZ INOSTRANSTVA

Ukupan broj glasova: 0

  • Da: 0% (0)
  • Ne: 0% (0)

Primena novih propisa, koji počinju da važe od 30. januara, omogućiće registrovanje velikog broja vozila koja zbog izbledelih i zarđalih, odnosno nečitljivih brojeva motora nisu mogla da budu registrovana i koja zbog toga više od godinu stoje na parkinzima i auto-placevima iako su potpuno ispravna.

Poslednjim izmenama propisa predviđena je nova jednostavnija procedura naknadnog utiskivanja identifikacionih oznaka motora (tzv. PUS-ovanje) za vozila koja se u Srbiju uvoze ili su već uvezena kao korišćena, čime bi ovaj problem konačno trebalo da bude trajno rešen.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi