Mira Marković
Profimedia
Mira Marković

AP/ Darko Vojinović

Mira Marković, Foto: AP/ Darko Vojinović

A informacije iz Sočija svedoče da njen sin Marko čini apsolutno sve kako bi pomogao majci u borbi za život...

Pročitajte još:

 

Mira se, prema našim informacija, trenutno nalazi u bolnici u Sočiju, imala je četiri operacije, a nakon poslednje ugrožene su joj vitalne funkcije i lekari ne žele da daju prognoze u vezi s oporavkom. Naši izvori iz Sočija navode i da je sin Marko sve vreme uz nju, da se trudi koliko može da pomogne majci u teškim trenucima, pa joj je čak ponudio i da joj u sobu dovede sveštenika s kojim bi mogla da porazgovara i olakša sebi dušu.

Vladika Filaret

E-Stock_milos_rafailovic

Vladika Filaret , Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Bivši vladika mileševski Filaret, koji je bio nekada veoma blizak s porodicom Milošević i držao opelo na sahrani Slobodana, kaže za „Alo!“ da bi bilo dobro da Mirjana sada porazgovara sa sveštenikom, bez obzira na to što je celi život bila ateista, a pored toga nije ni krštena.

Preporučujemo i ovo:

 

- Čuo sam da je puno bolesna. Ne znam da li se krstila nakon odlaska iz Srbije, ali bez obzira na to, iako nije, sveštenik može da je ispovedi. Ona ne može da se pričesti ili da na sahrani ima opelo, ali da se ispovedi i olakša dušu, može i nekrštena. Kad smo mladi, gordi i moćni, mislimo da možemo sve, da nam niko ne treba, pa ni Božja pomoć, ali kad dođemo do kraja puta, blizu sudnjeg dana, tada se sve promeni i počnemo da verujemo. Tada i najveći komunisti postaju hrišćani. Možda nju ispovedi i neki ruski sveštenik - u svakoj bolnici u Rusiji ima i sveštenika, a znamo da Mira perfektno govori ruski. Pokojni ruski patrijarh voleo je i cenio porodicu Milošević. A možda ne bi bilo loše da je poseti i neko iz naše eparhije koja je u Moskvi, pa i sam vladika koji je tamo. Ja ne bih imao problem da je ispovedim i popričam s njom - kaže Filaret na kraju.