Manastir
Privatna arhiva
Manastir

Privatna arhiva

Manastir, Foto: Privatna arhiva

Novosadsko Udruženje „Vitezovi osmeha“ organizovalo je jednu skromnu, ali vrlo značajnu donaciju Manastiru Grabovo u blizini Ražnja i manastiru Sveti Roman u blizini Djunisa.

Ideju i inicijativu za ovu akciju pokrenuli su Nikolić Nebojša, predsednika Udruženja i Paradjina Dijana, jedna od aktivnih članica. Oni su za vrlo kratko vreme prikupili kontigent prehrambenih proizvoda, medikamenata i sredstava za dezinfekciju i ličnu higijenu će svakako dobro doći nekolicini monahinja koje se brinu o manastiru.

Vitezovi osmeha su ciljano izabrali ove manastire ceneći njihovu udaljenost od administrativnih centara, ali i druge okolnosti koje su sa izolacijom i ograničenjima u kretanju značajno uticala na posete manjim manastirima, od kojih oni praktično i žive.

„Želja nam je bila da ova skromna donacija ode na pravo mesto gde će pronaći svoju svrhu. U Srbiji ima još ovakvih malih manastira, pomalo izopštenih i udaljenih od velikih gradova, pa pozivam i sve druge ljude dobre volje da odvoje malo vremena i sredstava, jer dobro se dobrim vraća“ - istakao je Nikolić Nebojša, predsednik Udruženja.

Ovoj humanoj akciji priključila se i organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, stanari jedne stambene zajednice, kao i firme koje se bave izradom zaštitnih maski za lice.

Donaciju su ispred Udruženja „Vitezovi osmeha“ uručili predsednik Udruženja i Jelena Antić, jedna od ovogodišnjih dobitnica priznanja „Vitez tolerancije“.