korona virus
EPA
korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Kako je navedeno, epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija korona virusa inportovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog.

- Svi zaposleni su koristili ličnu zaštitu i rukavice. Preduzete su mere izolacije na dve nedelje, stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim. Ostali zaposleni u Zavodu podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni razici i nesmetano odvijao posao koji je u ovom trenutku neophodan. Epidemiološka istraživanja, uzorkovanje i svi ostali poslovi vezani za Kovid 19 odvijaju se za sada regularno, iako postoji nedostatak odgovarajućeg stručnog kadra - saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Zavod dodaje da je o ovome obavestio Ministarstvo zdravlja, Institu "Batut", RFZO, Domove zdravlja, Štabove za vanredne situacije i Sanitarnu inspekciju.

Ostali prioritetni poslovi Zavoda, kako se dodaje, kao što su kontrola vodosnabdevanja Kolubarskog okruga, te hemijska i mikrobiološka analiza vode u centralnim vodovodima, organizovana je sa Zavodom za javno zdravlje Šabac.