POČELO JE! Mere štaba stupile na snagu u podne, evo do kada traju!

Od danas u podne do ponedeljka moći će da rade samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe, dok će sve ostalo biti zatvoreno u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom.

Policijski čas
Policijski čas, Foto: Alo/Nenad Vujanović

Odlukom Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa prodavnice prehrambene robe moći će da rade do 21 čas, dok apoteke i benzinske pumpe nemaju ograničeno radno vreme.

Sve beogradske pijace tokom vikenda radiće uobičajeno, a građani treba da drže propisanu distancu tokom kupovine, i da nose zaštitne maske. Nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Ugostiteljski objekti u ski-centrima neće raditi tokom vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gde mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak.

Policijski čas
Policijski čas, Foto: Alo/Nenad Vujanović

Od ustanova kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok zakazani sportski dogadjaji mogu biti održani, ali bez prisustva publike, odlučila je Vlada.

kafić, kafa, espreso, bašta
Foto: Alo.rs/V.Đ.

Dostava hrane biće moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave zemlje do ponedeljka ujutru.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas, ali će učenici srednjih škola preći na onlajn nastavu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi