kiša, nepogode, vremenska prognoza
Alo!/Masanori Jošida
kiša, nepogode, vremenska prognoza

Alo!/Masanori Jošida

kiša, nepogode, vremenska prognoza, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) upozorio je da se i danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će imati udare do 20 metara u sekundi, a na području južnog Banata i preko 24 metara u sekundi.

Tokom dana očekuje se promenljivo oblačno s dužim sunčanim periodima, vetrovito i toplo, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblačno i hladnije. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, koji će na jugu Banata povremeno imati olujne udare. Jutarnja temperatura od četiri do 15 stepeni, najviša od 18 do 21.

U toku noći ka ponedeljku u zapadnoj polovini zemlje naoblačenje s kišom i pljuskovima. U Beogradu promenljivo oblačno s dužim sunčanim periodima i toplo, uz umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

Dugoročna prognoza

Narednih dana zadrztaće se promenljivo i relativno toplo vreme za ovaj period godine, a kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se u ponedeljak ujutru i pre podne, kao i u sredu, a na istoku zemlje i u četvrtak.

U ponedeljak kratkotrajno slabljenje košave, a od utorka će ponovo duvati uglavnom umeren jugoistočni vetar, koji će samo na jugu Banata povremeno imati i jake udare.

PROČITAJTE JOŠ:

 

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare