Vesna Pešić
Alo!/Vladimir Marković
Vesna Pešić

Alo!/Vladimir Marković

Vesna Pešić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Propisivanjem kazne doživotnog zatvora, koji predviđa inicijativa Fondacije "Tijane Jurić", umesto kazne od 30 do 40 godina, dobilo bi se jasnije razgraničenje između doživotnog zatvora i onog sa vremenskim trajanjem, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

O izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koja obuhvataju i ovo pitanje, danas je pred poslanicima.

"VI STE NIŠTA POSLE 50. GODINE" Žestoka svađa Marića i Nade Macure zbog s*ksa! Izvređao žene u Jutarnjem programu, a onda mu je doktorka ovim potezom zapušila usta!

Jedna od njih je Vesna Pešić, koja je pozvala poslanike da ne glasaju za izmenu ovog Zakona.

- Poslanici nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam coveka kso bice moje podleze promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta,. Dozivotna robija bez prava izlaska, brutalizije nase krivicno zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti - napisala je ona.

A onda joj je Igor Jurić odgovorio.

Tvit Vesne Pešić

Twitter printscreen

Tvit Vesne Pešić, Foto: Twitter printscreen

"Poštovana gospođo Pešić, uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. "Tijanin zakon" je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta, tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca", odgovorio je Igor Jurić na poruku Vesne Pešić upućenu poslanicima.

Naime, o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koja obuhvataju i ovo pitanje, danas je bio pred poslanicima

Komentari (4)

Nemanja

15.05.2019 11:31

Gospodjo Pešic poznajem dosta momaka koji su bili u zatvoru zbog kradja i tuca,a i zbog ubistva niko od njih nije izasao resocijalizovan naprotiv gori su sada nego pre zatvora !!! Slusajuci njihova iskustva iz zatvora tesko da vi mozete bilo koga u toj ustanovi da resocijalizujete samo pravite jos gore ljude. Slusaj te narod sta prica,pustite statistike i brojke . Hvala

Despot

16.05.2019 01:24

@Nemanja - Onda treba reformosati zatvore.

Olivera

15.05.2019 15:11

Da li ova zena ima decu, unuke? Da neko njene takne, da li bi trazila da se puste zveri na slobodu??? Da, sigurno!

ja

15.05.2019 21:10

da je ovoj zeni njeno dete ili unuce nastradalo ona bi mu sama presudila ovakve osobe koje na najgori moguci nacin ubiju decu treba dozivotna