Kafić
Alo!/ Masanori Jošida
Kafić

Alo!/ Masanori Jošida

Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Kako bi Grad Beograd pomogao zaposlenima u ugostiteljastvu koji tokom prethodnog meseca nisu mogli da rade, zbog pogoršane epidemiološke situacije, zatražio sam da Sekretarijat za imovinu grada Beograda danas utvrdi odluku kojom se sva pravna lica koja se bave u ugostiteljskom delatnošću, a rade u poslovnim prostorima koja su vlasništvo grada Beograda, oslobode zakupa poslovnog prostora za maj 2021. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da će ovu odluku Gradsko veće usvojiti na sednici koja će biti održana 12. Aprila, a potom i Skupština grada Beograda na sednici koja će biti održana do kraja ovog meseca.

– U poslovnim prostorima koji su vlasništvo Grada Beograda posluje 481 pravno lice koje se bavi ugostiteljstvom na površini od 41.999 kvadratnih metara. Mesečna faktura koju kompanije koje se bave ugostiteljstvom plaćaju Gradu Beogradu iznosi nešto više od 45.878.000 dinara To znači da se Grad Beograd odrekao ovog prihoda i posredno pomogao kompanije koje se bave ugostiteljstvom sa skoro 46 miliona dinara – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Vlada Srbije već obezbedila pomoć za kompanije koje se bave ugostiteljstvom.

– Verujem da će ova odluka Grada Beograda pomoći ovim kompanijama da lakše prežive tešku situaciju u kojoj su se našle zbog nemogućnosti da rade kao i da će zbog nje sačuvati radna mesta što je cilj Grada Beograda. Na prethodnoj sednici Skupštine grada doneta je odluka da Grad Beograd oslobodi noćne klubove plaćanja zakupa od 1. aprila 2021. godine do 1. aprila 2022. godine jer zbog epidemioloških mera nisu radili godinu dana – dodao je Vesić.