Goran Vesić
Tanjug
Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju budu pisani i štampani u Srbiji patriotski čin usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je film "Dara iz Jasenovca", koji je snimljen zahvaljujući podršci predsednika Vučića, pokazao koliko mlade generacije malo znaju o Jasenovcu i zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom.

Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

"Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji kao da je ponovo vratilo rodonačelnika naše najznačajnije srednjovekovne dinastije među Srbe koji su ga skoro zaboravili. Zato je neophodno da udžbenici nacionalne istorije o Jasenovcu, srpskom srednjem veku, o Nemanjićima i drugim događajima od značaja za našu istoriju mlade generacije uče", rekao je Vesić i dodao da ni Francuzi ili Nemci ne bi dopustili da im udžbenike nacionalne istorije izdaju stranci.

Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Foto: Tanjug

Vesić je ponovio da će grad Beograd obezbediti tablet sa besplatnim internetom za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, kojih je u Beogradu oko sedamdeset hiljada, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će Grad tablete nabaviti u narednih mesec dana i tako dati veliki doprinos digitalizaciji zemlje. Vesić je rekao da će tokom maja grad Beograd raspisati tender za kupovinu digitalnih udžbenika tako da će svako dete u Beogradu od prvog do četvrtog razreda imati tablet, internet i digitalne udžbenike.

"Ovaj projekat mi je jedan od najdražih koje radim u Beogradu jer ulaganje koje će Grad Beograd imati u tablete i digitalne udžbenike jeste ulaganje u budućnosti naše dece i naše zemlje", istakao je Vesić.

Pročitajte još: