Goran Vesić
Tanjug/Zoran Žestić
Goran Vesić

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je očekivao da će biti različitih reakcija oko spomenika Stefanu Nemanji, ali ne i pretnji koje su usledile na Tviteru gde, kako je dodao, saradnik Dragan Ðilasa, izvesni Dragan Popović, preti da će spomenik dići u vazduh.

Pročitajte još:

- Ako izgrade ono čudo kod železničke, nek' je Nemanjić po sto puta, ima vala da leti u vazduh kad padne vlast - napisao je Dragan Popović na Tviteru.

Vesić je, gostujući na Studiju B, rekao da je Popović spomenik Stefanu Nemanji upoređivao i s muškim polnim organom.

- Oni nisu protiv spomenika Stefanu Nemanji zato što misle da ne odražava ono što je on bio, već su protiv spomenika Stefanu Nemanji uopšte. Oni očigledno misle da Srbi ne treba da imaju spomenik osnivaču srpske države, već možda Ademu Jašariju? Bili su protiv spomenika caru Nikolaju, spomenika Zoranu Ðinđiću koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer sami nisu bili sposobni da ga podignu, protiv su i predloga za spomenik kralju Aleksandru - rekao je Vesić.

Preporučujemo još:

- Oni verovatno misle da Srbi treba da se odreknu svoje istorije i da osnivač srpske države ne treba da ima svoj spomenik. Prošlo je 800 godina kako nismo dobili taj spomenik i sada kada je došao jedan predsednik (Aleksandar Vučić) koji smatra da on treba da se podigne, pojavi se neki Dragan Popović koji bi takav spomenik dizao u vazduh. To govori da oni nisu samo protiv Vučića i vlasti već protiv Srbije - rekao je Vesić.

On je istakao da niko neće dizati u vazduh spomenik Stefanu Nemanji, da to mogu da rade možda negde drugde, ali da se to u Srbiji raditi neće.

- Umesto da svi budemo ponosni što ćemo dobiti spomenik osnivaču srpske države i što se uređuje Savski trg, dobijemo ljude koji su opozicija svemu što se dogovori - dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.