Goran Vesić
Privatna arhiva
Goran Vesić

Privatna arhiva

Goran Vesić, Foto: Privatna arhiva

Anji Stojanović (25) koja je u subotnjem požaru na Novom Beogradu izgubila sve, dom, roditelje i brata, Grad Beograd će pomoći i organizovati renoviranje stana, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da je sve u Skupštini grada potresla ta vest, jer je u pitanju jedan od većih požara koji se dogodio u prestonici.

On je podsetio da su na društevnim mrežama organizovane akcije za pomoć Anji, te da su u Gradu razmišljali na koji način da pomognu.

"Obavio sam razgovore sa nekoliko kompanija, koje sarađuju sa nama i koje su obećale da će joj dati pomoć koja je joj neophodna. ''Milenijum tim'' je preuzeo na sebe renoviranje stana, Eurosalon će obezbediti nameštaj i Tehnomanija uređaje", rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je istakao, to najmanje što može da se učini kako bi se Anji ublažio bol.

Kada neko izgubi bilo kog člana porodice, nikakva pomoć ne može da nadoknadi to što se dogodilo, kaže Vesić i poručuje da u ovom vremenu treba svi da budemo solidarni.

"Osim materijalne pomoći, Anji stojimo na raspolaganju eventualno za zaposlenje u nekoj od ovih kompanija ili u Skupštini grada Beograda. Sve, kako bi makar malo ublažili tragediju koja joj se dogodila", dodaje Vesić.

U požaru, koji se dogodio u subotu rano ujutru u Bulevaru Milutina Milankovića, uništeno je i nekoliko drugih stanova, a Vesić kaže da će biti organizovana pomoć da se i oni renoviraju.

On je dodao da stanari nakon požara, 24 sata nisu imali grejanje, struju ni vodu, ali je Grad rešio te probleme.

"U ovo vreme kada je zaista sve teško, jer se borimo sa virusom korona, ako ništa drugo, pokazujemo da imamo više solidarnosti", rekao je zamenik gradonačelnika.