MALI MARKO NAJMLAĐA ŽRTVA BOMBARDOVANJA Veselo duvao svećiće, trčkarao oko kuće, igrao se... NATO projektil usmrtio anđela u OČEVOM NARUČJU

Posle šetnje gradom, Vladan i Marko su svratili do prodavnice u toj zgradi kada je počeo napad. U trenutku pala je bomba...

Marko Simić
Marko Simić, Foto: Privatna arhiva

Detinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine kada ga je u naručju oca Vladana usmrtila NATO bomba prilikom bombardovanja stambene zgrade u Novom Pazaru. Ovaj mališan, ispostaviće se, bio je najmlađa žrtva bombardovanja Jugoslavije.

 

Rođaci porodice Simić prisećali su se kako je Marko samo desetak dana pre pogibije veselo duvao svećice na rođendanskoj torti, trčkarao oko kuće i igrao se.

- Posle šetnje gradom, Vladan i Marko su svratili do prodavnice u toj zgradi kada je počeo napad. U trenutku kada je pala bomba, Vladan je Marka držao u naručju, pokušavajući da ga zaštiti, ali su zajedno nastradali – s knedlom su govorili za beogradske medije mališanovi rođaci ranijih godina.

 

Marko bi danas imao 22 godine, verovatno bio treća godina fakulteta i živeo život dostojan jednog mladog čoveka, međutim, ušao je istoriju kao najmađa osoba koja je stradala od "Milosrdnog anđela".

 

Porodica nastradalog Marka i pojedina udruženja već godinama predlažu da jedan od vrtića u Novom Pazaru ponese ima po najmlađoj žrtvi NATO bombardovanja Jugoslavije.

 

Podsećamo, u trenutku kada se na ovu stambenu zgradu u Novom Pazaru obrušila NATO bomba život je izgubilo 11 civila među kojima su bili Marko i njegov otac.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi