Kraljevsko venčanje
Alo!
Kraljevsko venčanje

Alo!

Kraljevsko venčanje, Foto: Alo!

Prve zvanice već uveliko pristižu. Prvi je stigao mladoženja, a potom i srpska princeza Danica Karađorđević i supruga princa Filipa već su stigli na još jedno kraljevsko venčanje.

Nakon crkvenog venčanja biće organizovano slavlje, gde će se okupiti gosti iz celog sveta. Dušan i Valerija u vezi su četiri godine, žive u Njujorku, gde su 2018. godine imali građansko venčanje. Kako i princ Dušan, ali i princeza Valerija obožavaju Srbiju, dogovorili su se da crkveno venčanje bude održano baš u Srbiji.

231167

Dušan Karađorđević najmlađi je sin Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao.

Čeda i Aleksandar

Alo!

 

 

Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice. Inače, princ Dušan iz očevog prvog braka ima tri starija brata i jednu sestru, s kojima je veoma blizak. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, kada mu je kum bio prestolonaslednik Aleksandar.

 

 

Pretpostavlja se da će prema starim srpskim običajima, kum na crkvenom venčanju takođe biti prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Milutin Tasin

Printscreen/Facebook

 

 

 

Komentari (1)

sumadija

25.05.2019 13:41

Šta njega veze za Srbiju i koji je njegov "pravoslavni deo" - Djordje Petrović (Karadjordje je imao dva sina Aleksu i Aleksandra), Dušan je potomak Aleksandrov koji je izrodio našeg kralja Petra i drugog sina Arsenija, a on je otac kneza Pavla koji je imao Jelisavetu i Dušanovog oca Aleksandra...Mozda je tačno da krv nije voda...