šetnja, leto, sunce
Tanjug
šetnja, leto, sunce

Tanjug

šetnja, leto, sunce, Foto: Tanjug

Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da će "Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedeljom“.

- Iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom - kazala je Janković na konferenciji "Poslovanje po meri porodica“.

Taj skup je u Beogradu organizovala "Biznis info grupa“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom – Srbija.

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je danas pres služba poverenice.

Poverenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca "Da li planirate da ostanete trudni?“, već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

Posao, zaposleni

Tanjug

Posao, zaposleni, Foto: Tanjug