Institut Gamaleja, vakcina Sputnjik Ve
EPA
Sputnjik V vakcina

EPA/MOHAMED MESSARA

Sputnjik V vakcina, Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

"Sad gubimo narudžbine koje bi trebalo da traju narednih tri do pet godina, jer naši zaposleni ne mogu da budu na gradilištu", rekao je izvršni direktor Palfingera Andreas Klauser u četvrtak za "Salzburger Nachrichten". "Zbog toga smo oko 40 zaposlenih koji hitno moraju da putuju u inostranstvo, vakcinisali u inostranstvu", rekao je Klauser. Primenjene su vakcine od Fajzer i AstraZeneca.

"Ne možemo više da čekamo"

Generalni direktor Palfingera Andreas Klauser za "Krone" u martu

Prvobitni plan kompanije za uvoz vakcina u samu Austriju nije uspeo, rekao je. Kako je "Krone" objavio u martu, Klauser je već duže vreme pokušavao da pređe u ofanzivu kada je u pitanju vakcinacija i želeo je da se vakcine uvezu. "Ne možemo više da čekamo", rekao je tada.

"Ne radimo ovo radi zabave"

To je sada uspelo sa "bliskim saradnicima". Šef Palfingera sada se nada napretku Saveza industrijalaca (IV) u postizanju prioriteta u austrijskom planu vakcinacije, barem za centralne snage.

Institut Gamaleja, vakcina Sputnjik Ve

EPA

Institut, vakcina Sputnjik Ve, Foto: EPA

"Ne radimo ovo radi zabave. Moramo zaštititi svoje zaposlene i ostati u poslu ", rekao je. Proizvođač dizalica sa 11.000 zaposlenih i 35 gradilišta širom sveta ima oko 250 zaposlenih.

Posao se dodeljuje samo jednom, a onda ga više nema

Predsednik Salzburg IV Peter Unterkofler podržava tu ideju.

"Ugovor se nudi samo jednom, pa ga nema", rekao je.

Kako je istakao, Austrija zarađuje šest od deset evra u inostranstvu.

"Ne možemo priuštiti da zaostajemo na svetskim tržištima." Samo za Salzburg, kaže, postoji oko 2.500 do 3.000 ključnih radnika koji su gotovo isključivo u inostranstvu i kojima je hitno potrebna vakcinacija.

Komentari (6)

Fat Cat

08.04.2021 20:48

Pa ovo sad već nema smisla i nije u redu. Svi su počeli da zloupotrebljavaju našu dobru volju i da se vakcinišu o našem trošku, od novca kojim mi punmo budžet. Jedno je pomagati komšijama i to je u redu, ali ovo je već prevršilo svaku meru. I gde smo tu mi, koji smo od svog poreza kupili te vakcine? Da li mi zato plaćamo porez?

beba

08.04.2021 21:41

Pobogu zasto im dajemo da se kod nas vakcinisu? Oni to nama nr uradili.Da li im dajemo besplatno?

sasa

08.04.2021 22:27

Ako ovo đilas čuje,, mrzi će Austriju..

Viki

08.04.2021 23:45

Vakcina turizam!

zagondzija

09.04.2021 04:29

Ajte truli zapad u Srbiju, trazite Spaß, mi smo za sve bolji nego za nas same, ziv bio Aleksandar Vucic i nasa Srbija ✊????

zagondzija

09.04.2021 06:05

Srbija majka, zivela Srbija i predsednik Vucic ✊????????