Večni plamen iz Moskve
printskrin
Večni plamen iz Moskve

printskrin

Večni plamen iz Moskve , Foto: printskrin

Delić ognja će u biti dostavljen u Beograd, do Spomenika oslobodiocima Beograda, gde će biti zapaljen prvi Večni plamen u Srbiji koji treba da pokaže privrženost očuvanju istine o podvizima sovjetskih vojnika koji su oslobodili Evropu od nacističkih osvajača.

Uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko, objasnio je za Novosti da je važno što će se ova ceremonija održati u vreme obeležavanja 75 godina pobede nad nacizmom.

"Značajna tačka će biti paljenje večne vatre na Groblju "Oslobodilaca Beograda" i to plamenom sa Groba nepoznatog vojnika kod zidina Kremlja. Važno je da će se ceremonija održati u vreme obeležavanja 75 godina pobede nad nacizmom. Naglasiće se nepokolebljivo jedinstvo Rusije i Srbije u očuvanju sećanja na veliki oslobodilački podvig naših naroda, suprotstavljanju pokušajima revizije istorije Drugog svetskog rata. Ministar Lavrov posetiće i veličanstven Hram Svetog Save, koji je završen uz pomoć Rusije, i odati poštu pokojnom patrijarhu Irineju koji je neprekidno doprinosio jačanju prisnih odnosa između Rusije i Srbije, našeg duhovnog jedinstva" naglasio je Bocan-Harčenko.

Pročitajte još: