Saobraćajna policija
Alo!/Dejan Briza
Saobraćajna policija

Alo!/Dejan Briza

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Probne vozačke dozvole izdavaće se u Srbiji od septembra

* Važiće najmanje dve godine

* Probne vozačke dozvole izdavaće se i vozačima motocikala

Probne vozačke dozvole izdavaće se u Srbiji od septembra i važiće umesto jedne godine najmanje dve, a najviše četiri godine, u zavisnosti od starosti vozača u trenutku kad položi ispit, pišu domaći mediji.

Prema novim propisima probne vozačke dozvole trebalo da se izdaju od aprila ove godine, ali je to odloženo zbog velikog broja starih obrazaca. Probne vozačke dozvole izdavaće se i vozačima motocikala.

Predsednik Vučić sutra u Predsedništvu povlači neočekivani potez - Daću sve od sebe! On je naš ponos!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 23.08.2019. 16:25 - 23.08.2019. 17:07 Neverovatno! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Prof.

Probna vozačka dozvola izdaje se na rok do napunjene 21 godine vozača, tako da ako je položio vozački ispit sa 17 godina izdavaće se na četiri godine a ako je u momentu polaganja ispita imaju 19 godina, probna vozačka dozvola važiće dve godine.

Pročitajte još:

Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja propisano je da novi vozači ne smeju da na autoputu upravljaju vozilom brzinom većom od 110 kilometara na čas, niti da voze od 23:00 do 6:00 sati.

Njima nije dozvoljena vožnja nakon konzumiranja alkohola, čak ni najmanje vrednosti, ispod 0,20 promila.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (1)

dzoni

27.08.2019 07:03

Nista se nemenja samo ti nemoj pijan da vozis