Drugi su dobili  višeod mene:  Željko Vasiljević
Zoran Ras
Drugi su dobili  višeod mene:  Željko Vasiljević
Drugi su dobili više od mene: Željko Vasiljević, Foto: Zoran Ras

Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, na čijem je čelu bivši državni sekretar Željko Vasiljević, za svoj rad u periodu od 2005. godine, pa zaključno s ovom godinom, od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike dobilo je finansijska sredstva u iznosu od 83.415.508 dinara, pokazuju zvanični podaci tog ministarstva. 

Inače, Vasiljević je tokom 2008. i 2009. bio i državni sekretar u tom ministarstvu, a interesantno je da je njegovo udruženje baš u 2008. i dobilo najveća sredstva.


- On jeste bio državni sekretar u ministarstvu, a njegovo udruženje je za 2007. godinu dobilo 7,75 miliona dinara, a za 2008. 20,71 milion dinara - navodi za „Alo!“ Dragan Popović, sadašnji državni sekretar u Ministarstvu rada.


Vasiljević pak za „Alo!“ tvrdi da nikakve veze s dodeljivanjem novca svom udruženju nije imao, te da u vreme podele novca nije još uvek ni bio u Ministarstvu rada.


- Potpuna je laž da sam ikakve veze imao s dodelom novca udruženju. Naime, za godinu dana, koliko sam bio državni sekretar u vreme dok je ministar rada bio Rasim Ljajić, nisam imao ovlašćenja ministra za bilo kakve poslove. Nisam imao ni pravo potpisa ni da raspolažem sredstvima - kategoričan je Vasiljević.


Kako dodaje, čak je samo prvih dvadesetak dana odlazio u kabinet u ministarstvu, nakon čega je posao obavljao iz kancelarije svog udruženja.


- Takođe, ja sam na mesto državnog sekretara došao u septembru 2008, a taj iznos je određen u januaru te godine. Osam meseci pre nego što sam ja uopšte postao državni sekretar. Pritom je te godine budžet za boračko invalidsku zaštitu za udruženja bio 120 miliona dinara, jedina godina kada je iznos bio više nego duplo veći nego inače - ističe Vasiljević.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug Z. Zestić

 

„Kuva mi Vulin“

Vasiljević podseća i da je u vreme kada je dobio donaciju bio poslanik opozicije, kao i da su neka druga udruženja dobijala i znatno više novca. - Pojedina udruženje ratnih vojnih invalida dobila su 2008. godine i po 70 miliona dinara - kaže Vasiljević i zaključuje da optužbe na njegov račun idu iz kuhinje sadašnjeg ministra, koji želi da se obračuna s njim zbog protesta koji je udruženje organizovalo.

Komentari (3)

bosa

30.12.2015 21:32

zar to nije cista diskriminacija,sram da ga bude borio se čovek za sebe i po neke svoje.zasto u vojvodini nikom nisu isplacene dnevnice?kad god se otkrije neka malverzacija odma se kuva iz nečije kuhinje. mada zameram i ovoj vlasti što se nevodi računa i beži se od ratnih veterana, niko ih ni ne spominje kao da ni ne postoje.sremota.

vukica

30.12.2015 23:20

@bosa - Sve smo ratove izgubili jer ne zivimo u jednoj srpskoj drzavi.Dosta vise lazi a najgore je udovicama i invalidima i dan danas.Slovenija bese prva pa Hrvatska i Bosna pa rat se vrai kuci Kosovo istrebljena sirom Srbije traju i dan danas.Crkva nas zaludjuje nebeskim zivotom i ostalim budalestinama vec 25g.Ko ce da vec jednom presece ova bezakonja koja taju ve trecu deceniju.

BORAC

30.12.2015 23:58

Ako je i pola od ovoga tačno, a ta priča se godinama prenosi među borcima, neko treba da reaguje, a zna se i ko i kako.? Taj što je bio nekada državni sekretar ili ovi sadašnji, što nameštaju pare preko konkursa podobnima za partiju JUL. Gde je za njih akcija "rezač"???