korona ilustracija
tanjug ap
korona ilustracija

tanjug ap

korona ilustracija, Foto: tanjug ap

Kako pokazuju podaci valjevskog Zavoda za javno zdravlje, novi slučajevi infekcije su registrovani na području svih opština Kolubarskog okruga: u Ubu 10, u Mionici 9, u Lajkovcu 6 i po jedan u Ljigu i Osečini.

Kako se navodi u izveštaju Zavoda za javno zdravlje, zaraženi članovi jednog muzičkog benda infekciju su preneli na još 25 lica na različitim masovnim privatnim proslavama organizovanim u Valjevu.

Četiri osobe su zaražene na različitim proslavama gde su radile kao fotografi na području Valjeva i Mionice.

Tri zdravstvena radnika su inficirana koronavirusom van zdravstvenih ustanova, a registrovan je još jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz Rusije.

- Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru, dok su pojedina boravila u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novm Sadu i na fakultetima u Beogradu - navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

Prosečna starost zaraženih, kako se dodaje, je 39 godina.

Iako je epidemiološka situacija u gradu pogoršana, Štab za vanredne situacije u Valjevu nije uveo vanrednu situaciju ili doneo odluke zabrane i ograničenja, već 14 obavezujućih mera koje predviđaju obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, fizičku distancu, dezinfekciju ruku, ulaza u zgrade, češće pranje gradskih ulica, te dva metra razdaljine između stolova u kafićima i restoranima.

Pročitajte još: