Akcija Spasilačkog tima “Senta” u potrazi za telom
N. Kolundžija
Akcija Spasilačkog tima “Senta” u potrazi za telom

N. Kolundžija

Naime, u malom kanalu kod sela Iđoš, pre nekoliko dana registrovan je pomor ribe.

 

Guča, poplava

RINA

Radovan Ristić iz Mokrina, opisao je tužan prizor koji je zatekao:

"Nameravao sam da pecam na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, ali sam se ipak opredelio za taj mali kanal. Međutim, tamo sam zatekao otužan prizor. Mnogo ribe već je bilo uginulo, šarani, amuri, tolstolobici, karaši… Bilo je i većih primeraka, šarani od 10 kilograma su plutali po površini. Nije me samo taj prizor rastužio. Jedan čovek iz vode je vadio polumrtvu ribu. Da li je konzumirao ili prodao, nije mi poznato. Rekao je da je riba zdrava i da nije otrovana, da može da se jede, da je samo ostala bez vazduha. Nedavno je Kikundu potresao strašan pomor pčela, a sad je na red došla i riba. Šta je sledeće", rezignitano se pita Ristić.

 

Vremenska prognoza

Printscreen

Nakon uočenog uginuća ribe u kanalu reagovale su i nadležne inspekcije. Na lice mesta izašao je pokrajinski inspektor za zaštitu ribljeg fonda, a o ovom nemilom događaju obavešteno je i Vodoprivredno preduzeće "Gornji Banat".

Pročitajte i:

Ekipa kikindskog Zavoda za javno zdravlje obavila je uzorkovanje vode iz pomenutog kanala kako bi se utvrdio tačan uzrok uginuća riba. Pretpostavke su da se ovo dogodilo usled promene vodostaja u kanalu. Naime, zbog velike količine padavina u prethodnom periodu podignut je nivo mulja koji je doveo do toga da ribe nisu imale dovoljno kiseonika.

 

Dovitljivi podgorički vozači

Printscreen/Facebook