Krizni štab
Tanjug
Krizni štab

Tanjug

Krizni štab, Foto: Tanjug

- Na nedeljnom nivou je manji broj hospitalizacija, nego što je bio u prethodnom periodu. To su ohrabrujući podaci, ali to može vrlo brzo da se promeni,. spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom od zaražavanja u Evropi. To smo uspeli svi zajedno pridržavanjem svih pravila, nadamo se da će to tako da potraje i u narednom periodu, kada ulazimo i u period respiratornih infekcija - rekla je Darija Kisić. 

Situacija u školama

- od 1. do 20. septembra prijavljeno je 36 dece u osnovnim školama koji su bili pozitivni, kao i 12 dece u srednjim školama, imali smo i jedan slučaj transmisije u okviru odeljenja. Ukupan broj zaraženih za četriri nedelje je 39 učenika u osnovnim školama i 19 u srednjim. stabilna situacija u školama je pokazatelj bezbedne situacije u nastavi, nadamo se da će ovako da se nastavi i da će naša deca moći da ohađaju nastavu i u školskoj sredini - rekla je Kisić. 

Nadzor nad putnicima iz inostranstva

- Od prošlog petka, pa do danas, prijavljeno je 32.000 naših građana, nakon popunjavanja testa samoprocene kod 45 građana je dobijen skor koji upućuje na prisustvo infekcije i oni su upućeni u kovid ambulantu - rekla je Kisić. 

Situacija u Vojvodini je stabilna, 14 pacijenata je zbrinuto u KCV, od kojih je troje na respiratoru, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković dodajući da se maksimalno radi na smanjenju liste čekanja. 

Zoran Gojković

Tanjug

Zoran Gojković, Foto: Tanjug

U Republici Srbiji do 15 časova 25. septembra 2020. godine registrovana su ukupno 33.238 potvrđena slučaja kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.422 osobe od kojih je 75 pozitivno. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba.

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirane su ukupno 1.106.444 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Daruja Kisić Tepavčević

Tanjug

Daruja Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug

Na respiratorima su, baš kao i juče, 22 pacijenta, što je podatak koji najviše ohrabruje.

Ukupan broj preminulih je 746.