Stanica, vozovi, Nis
Branko Janačković
Stanica, vozovi, Nis

Branko Janačković

Stanica, vozovi,  Foto: Branko Janačković

Teretni voz natovaren materijalima i delovima za izgradnju železnica napustio je u utorak ujutro Đinan, glavni grad istočne kineske pokrajine Šandung, i uputio se u Srbiju. To je nova ruta teretnih vozova koji povezuje Kinu i jednu evropsku zemlju.

Pročitajte još:

Delovi i oprema namenjeni su za izgradnju pruge Mađarska-Srbija, elektrificirane železničke pruge dužine 350 kilometara, projektovane za maksimalne brzine od 200 kilometara na sat. U poređenju sa vazdušnim ili pomorskim prevozom, teretni vozovi Kina-Evropa nude isplativu alternativu za transport, izjavio je Vang Vej, predsedavajući logističke grupe pri „Čajna rejlvej materijals“. Biće potrebno oko 25 dana da teretni voz stigne do gradilišta u Beogradu.

Sofiji je potrebna vaša pomoć! Leka ima, ali u inostranstvu

AUTOR: E. A. DATUM I VREME: 25.09.2019. 21:19 Otac moli za svoje dete Sofija Nakić , Foto: Fejsbuk Sofija Nakić (16) iz Žitkovca kod Aleksinca boluje od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu, zbog čega ne može da jede, niti da kaže da je gladna.

Od uspostavljanja prve železničke teretne linije između Kine i Evrope 2011. godine broj putovanja između dve regije skočio je sa 17 na 6.300 u 2018. Železnički saobraćaj Kina-Evropa smatra se značajnim delom Inicijative „Pojas i put“, za koju se očekuje da će povećati trgovinu između Kine i Evrope.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu