SVI ZAINTERESOVANI RODITELJI SE MOGU PRIJAVITI Usluga o upisu prvaka i na jezicima nacionalnih manjina

Nova elektronska usluga

Škola
Foto: Alo/Dejan Briza

Usluga “Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu”, osim na srpskom jeziku, od danas je dostupna i na jezicima nacionalnih manjina, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se navodi, prilikom iskazivanja interesovanja za upis učenika u prvi razred osnovne škole, u ovom trenutku, nije bitan odabir jezika nastave, ali roditelji ili staratelji svakako treba da se prijave odabranoj školi preko Portala eUprava.

Prevod na jezike nacionalnih manjina obezbedili su Pokrajinski sekretraijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine -nacionalne zajednice i nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Na ovaj način, piše u saopštenju, škole će evidentirati zainteresovanos roditelja upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju.

Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje.

U saopštenju se dodaje da su novu e-uslugu zajednički izradili timovi Kabineta predsednika Vlade, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi