sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme
Alo!/Vladimir Marković
Beograd

Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Iskoristite toplo i sunčano vreme tokom vikenda, jer već od sledeće nedelje očekuje se ponovni pad temperature kao što je to bilo i ove nedelje. Osim toga, imaćemo i kišu, a na planinama čak postoji mogućnosti i da padne sneg.

Pročitajte još:

Iako proteklog vikenda, kada je temperatura širom Srbije bila čak 26 stepeni, mislili da je zima rekla svoje, Baba Marta nam je još jednom pokazala svoje "pravo lice", a najgore će biti u sredinom sledeće nedelje kada će jutarnja temperatura u pojedninim delovima Srbije biti čak -1!

Prema rečima Branka Bijelića iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srbije (RHMZ), vreme će biti veoma promenljivo u narednih deset dana, što je uobičajeno za početak proleća.

Naredni dani vikenda topli

Srećom i predstojeći vikend možemo da provedemo u šetnji i uživanju u lepom vremenu, ali je loša vest to što će tome vrlo brzo doći kraj, već u ponedeljak veče.

Beograd

Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U subotu će biti 20, a u nedelju 21 stepen, a u nekim gradovima i poneki stepen više - rekao je Branko Bijelić.

Ponedeljak i utorak sa kišom

Za početak nedelje prognozira se znatan pad temperature, sa pojavom kiše. Na višim planinskim predelima biće uslova za slab sneg, što možda raduje one koji još uvek žele da uživaju u zimskim sportovima.

Sreda, četvrtak i petak hladni i kišoviti

Sredinom naredne nedelje imaćemo temperaturnu "klackalicu", kada će minimalne jutarnje temperature iznositi -1, dok će najviše dnevne biti 14 stepeni.

Preporučujemo još:

- S obzirom na to da je za proleće karakteristično promenljivo vreme, moguće je da će se temperature i u jednom danu znatno menjati, te će u jutarnjim časovima biti hladno, u podne kiša, a predveče se može očekivati razvedravanje - dodaje Bijelić.

Kraj marta - početak aprila, ponovo sunce

Međutim, naredni vikend i početak aprila možemo da očekujemo znatan porast temperature, stabiliaciju vremena, prestanak padavina i toplije vreme, sa temperaturom do ponovnih 20 stepeni.

- Ponovo se vraća toplije vreme početkom aprila, a temperature će biti slične kao i ovog vikenda - zaključuje Bijelić.

U narednom periodu spremite se za razlike u temperaturi i do 10 stepeni, kišu, ali i sunce.