Sneg
Tanjug/Dimitrije Goll
Sneg

Tanjug/Dimitrije Goll

Sneg, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zbog obilnih snežnih padavina u skoro svim delovima zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, a saobraćaj je usporen i otežan. Vozačima se apeluje da brzinu prilagode vremenskim prilikama, a pešacima oprezno kretanje ulicama zbog smanjene vidljivosti i snežnih nanosa.

Pročitajte još:

 

Crveni meteo alarm znači da su prognozirane veoma opasne vremenske pojave, koje mogu prouzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Najavljeno je da će pasti novih 15 do 30, a ponegde i više od 40 centimetara snega. Moguće je i stvaranje snežnih nanosa.

Sneg

Tanjug/ Dušan Aničić

Sneg, Foto: Tanjug/ Dušan Aničić

U Beogradu je saobraćaj zbog neprekidnih padavina otežan uz povremene zastoje, a pojedine prigradske linije su skraćene.

Ekipe za čišćenje snega su u četvrtom stepenu angažovanja, a iz nadležnih službi preporučuju da se ne ide privatnim vozilima bez preke potrebe.

Pročitajte i ovo:

 

Oni su joj pružili prvu pomoć nakon što je pretrpela epileptični napad i izgubila svest, a potom su je prevezli do ambulante u Resavici, navodi se u saopštenju.

Prestanak padavina očekuje se popodne. Jutarnja temperatura je od minus pet do jedan, dok će se dnevna kretati od minus dva do tri stepena.