Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“
promo
Kovčeg

Profimedia

Umalo da Branka bude sahranjena u Beogradu, Foto: Profimedia

Sahrana Branke Bogdanović (67) iz Valjeva kasnila je pet sati, jer je kovčeg sa telom pokojnice greškom transportovan u Beograd!

Njene ćerke za propust optužuju nadležne u mrtvačnici valjevske bolnice, iz koje se povodom ovog slučaja zvanično nisu oglašavali. Nezvanično, u Opštoj bolnici u Valjevu sprovedena je kompletna procedura, ali je sve počelo kada je umesto V. S. iz Beograda njena rodbina, koja je došla po pokojnicu, greškom identifikovala i preuzela Branku Bogdanović.

Brankine ćerke, Mirjana i Biljana Bogdanović, kažu da nakon prvog šoka, kada je njihova majka iznenada oko ponoći umrla u svojoj kući, ubrzo usledio drugi, kada su u mrtvačnici Opšte bolnice u Valjevu ustanovili da kovčega sa telom NEMA!

- O svemu smo obavestile policiju, dobili smo uveravanja da će slučaj biti ispitan. Lako je moglo da se dogodi da naša majka bude sahranjena u grob žene iz Beograda ili da bude kremirana. Ko zna kakvi bi problemi tek tada nastali, odnosno na koji način bi bio rešen nestanak njenog tela. Niko iz valjevske bolnice nije našao za shodno da sa nama posle ovog nesvakidašnjeg, grubog propusta, kontaktira i objasni šta se dogodilo - kažu Brankine ćerke i dodaju da su angažovale advokata.

- Saznaćemo ko je kriv za ovakvu grešku, jer stres i tugu koju smo doživele, pamtićemo celog života.

Vlasnik pogrebne radnje, koga su za sahranu majke angažovale Biljana i Mirjana, saznao je da je kovčeg sa telom Branke Bogdanović nalazi na beogradskom groblju Lešće. Odmah je obavestio porodicu pokojne V. S. iz Beograda, a kada su podigli poklopac, bili su zaprepašćeni, jer je u kovčegu bila nepoznata žena.

- Preuzeo sam sanduk sa telom Branke Bogdanović, sa Lešća ga dovezao na valjevsko groblje, pa je sahranjena sa pet časova zakašnjenja - kaže vlasnik pogrebne radnje u Valjevu i ističke da za 14 godina, koliko se bavi ovim poslom, nije imao slučaj zamene pokojnika.

Policija je slučaj prosledila Višem tužilaštvu na dalje postupanje, kako bi se utvrdilo da li u svemu ima elemenata krivičnog dela.

Komentari (3)

Dezurno njuskalo

28.07.2017 08:42

Nista cudno za tu sluznu u Valjevskoj bolnici. Zna se ko tu radi i sta se sve tu radi!

Laza

28.07.2017 11:27

Svi moji koji su se lečili u Valjevu vraćeni su kući u sanduku toliko

nedjo

28.07.2017 17:55

dobro dosli u srbiju