Umesto cegera i kesa - tastatura i miš!
alo.rs
kompjuter, laptop, društvene mreže
kompjuter, laptop, društvene mreže, Foto: Shutterstock/FERNANDO MACIAS ROM

Neke od njih su vlasnice, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, a neke članice gazdinstva, kaže predsednica Ženskog udruženja Kolubarskog okruga (ŽUKO) Jelena Ružić i dodaje da sva zarada od prodaje poljoprivrednih proizvoda odlazi ženama koje te proizvode i prave.

U početku jedan deo poljoprivrednica, koji nije svoje proizvode prodavao onlajn, nije verovao u mogućnost razvoja posla preko modernih tehnologija, međutim, vrlo brzo su se uverile da je to budućnost svakog poslovanja, pa i prodaje domaćih proizvoda, navela je Ružić, prenosi portal Agrosmart.

Na "Ženskoj pijaci“ mogu su kupiti mlečni proizvodi, voće, povrće i prerađevine od voća i povrća, ali i žitarice, lekovite trave, sušeno voće, kao i proizvodi od testa, organski proizvodi…

"Ono što je specifično, kupci na onlajn Ženskoj pijaci imaju uvid u to ko je žena od koje kupuju, gde živi, kako proizvodi ono što je ponudila, a mogu je i direktno kontaktirati. To je odličan način stvaranja poverenja kod kupaca, jer oni onda znaju da se ne radi o preprodavcu koji često ni sam ne zna šta prodaje, objašnjava Ružić.

Odnosi između poljoprivrednica i kupaca se, dodaje, vrlo često razvijaju, pa kupci ponekad dođu i sami na gazdinstvo poljoprivrednice da se upoznaju i da sami preuzmu naručenu robu.

Tokom vanrednog stanja u Srbiji, kada je postojala zabrana kretanja i rada pijaca, onlajn prodajom “Ženska pijaca” je ostvarila promet od 940.000 dinara, što je, kako kažu, veliki uspeh, imajući u vidu da je to bio jedini način da se u tom momentu proizvodi plasiraju na tržištu.